Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

July 22, 2009

Praktikal oh praktikal

Ni le bahagian Trim Line.Masuk electrical mcm2 le

Engineer in Future.InsyaAllah


Tempat Bas dah siap.Nak hntar Puspakom


Chasis baru



Orang 1st rasmi bas baru.hahaha




Scomi Engineering





Pejam celik dah nak masuk 3 minggu aku praktikal di Scomi Coach Sdn.Bhd


Aku ditempatkan di bahagian production bas.kena wat planning plak


kena kira time setiap proses plak dah le tak berapa gemur (Gemar)


Tiap2 pagi meeting ngan production team balik kena repot plak kat bos



Dengan bos biasa le ada le ceramah2 sikit.Layan jelah...


Minggu 1st praktikal tu bagus le relax lagi siap gi Genting lagi test bas baru..


turun2 genting kami ramai2 bos belanja MCD plak kat Karak..


Kira bas Maraliner tu aku orang 1st le 'nodainya'.hahaha


Kira kat situ aku tengok diorang lebih tumpukan pada buat Monorail



maklum le bigger project kat Mumbai,India..Bas ngan special vehicle ni


macam side income je...


Sebab Scomi antara company ke 3 terbesar yang buat Monorail..


so keja aku mcm tu lah.nak juga merasa wat design ke sbb kat sana guna Solid Work..


Al kisah 3 minggu aku di Scomi tu...

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

5 comments:

  1. abah aku scomi production kt mumbai....mmg scomi full attention kt monorel!!huhuhu

    ReplyDelete
  2. oo dia keja kat mumbai ke skrg nie anonymous

    ReplyDelete
  3. jaja-leh tumpang tanya tak..nak mintak pendapat saudara.saya asal klang.saya dapat keje di scomi rawang sebagai quality.dan dalam masa yang sama saya juga dapat kerja ara rail pulau indah port klang.kedua2 nya company yang buat benda yan sama iaitu monorail.di scomi saya dapat kurang 2 ratus berbanding di ara rail.tetapi yang saya tahu scomi merupakan company yang besar.prjek banyak.so di sini saya nak tanya pendapat lah pada saudara.saudara pernah bekerja di scomi.apa kata saudara tentang scomi.tentang benefit yang ada.cth bonus,incriment tahunan,.projek2 luar oversea..harap dapat membantu..terima kasih

    ReplyDelete
  4. askum.saya jaja.saya nak mintak pendapat saudara.saya asal klang selangor, ceritanya saya dapat keje di scomi awal bulan 4 ni..dan dalam masa yang sama saya juga dapat bekerja di ara rail pulau indah,port klang.kedua2 jawatan yang saya dapat adala sama sebagai quality.dan kedua2 company juga sama buat monorail cuma yang membezakan ialah gaji di mana scomi kurang rm200 dari ara rail..saya nak mintak pendapat saudara tentang scomi,tentang benefit yang ada di scomi,cntohnya bonus dia,increment tahunan dia,pojek2 besar dia..dan apa2 lagi lah tentang kebaikan dan keburukan.supaya saya dapat memilih..saya harap dapat membantu..terima kasih

    ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.