Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

March 22, 2010

Artis realiti dan Multi level Marketing - mana lagi kaya cepat ???

Salam everyone..pon2...








VS

Pada pandangan korang le di Malaysia tercinta nie golongan mana lebih kaya artis realiti atau pun golongan yang buat bisnes MLM..??? Dan di mana golongan cerdik pandai atau pun engineer ??? Mana yang lebih disanjung...

Aku ada baca artikel yang mengambarkan di mana kedudukan seseorang itu di negara lain..Misalnya di UK golongan cerdik pandai lebih diutamakan oleh kerajaan di sana kerana golongan ini dapat membangunkan negara diorang di masa depan..Profesor,Doktor engineer yang paling dihormati boleh dikatakan golongan ini lebih kaya di sana termasuk le dengan kaya dengan ilmu..

Kalau di Malaysia golongan artis lebih menonjol kehidupan diorang.Masuk realiti tv takde bakat pun boleh dibentuk..asalkan ada rupa hensem lawa sudah memandai ler..MLM di Malaysia pun tumbuh macam cendawan selepas hujan..Di negara luar sudah lama MLM nie bertapak di Malaysia baru nak 'up'.MLM nie kalau tak ajak orang masuk bukan MLM ler angkut semua sekali ahli keluarga kadang kala boleh bergaduh sesama keluarga..Aku penah sekali terkena dengan kawan aku katanya ada event sport car padahal acara MLM rupanya.Rasa buang masa sangat di dewan tu..Nak buat di tempat yang gempaq Times Square untuk buktikanlah yang MLM diorang berjaya..Tak terbuka lagi hatiku untuk MLM..

Apa pun golongan mana yang lebih kaya atau apa sajalah semua itu rezeki dari Allah.Setiap manusia tak sama rezeki masing2 kalau sama di dunia nie tiada le golongan kaya dan golongan miskin semua sama sahaja cuma hanya akan sama anak Adam dan Hawa di akhirat nanti..

Fikir2kanlah dan renung2kanlah selamat beramal...

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

2 comments:

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.