Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

April 1, 2010

Sekadar renungan

Salam

tertarik dengan artikel dari blog http://helenalatisha.blogspot.com/ kadang2 boleh caya dan takleh caya gak...

Siapa kat sini ada pakwe/makwe??ehh bukan bukan,,bekas makwe/pakwe..ade?okay apa punca korang putus?biasanya bila kekasih nak mintak putus korang mesti tanye kan.''kenapa??,apa salah saya?''pastu sang kekasih pun jawab''bukan salah awak.tapi salah saya!''..pastu mulelah timbul alasan2 tak munasabahan betul.kan senang kalau ko cakap ''saya dah takde perasaan kat awak''..

1. maaf, saya tak layak untnk awak. awak terlalu baik.

-hoihoi. masa ko mintak kapel tu.ko taktau ke dia baik ke jahat ke?ke kenal sehari terus kapel nih?pastu kalau dia baik sangat napa?bukan ke bagus camtu?ko nak yang jahatlah kiranya?kamonlah tak masuk akal!

2. kita dah tak sehaluan, so, kita kene bawak haluan masing masing.

-weyy..dah kapel 80 bertahun baru nak tau korang tak sehaluan.selama ni ikut jalan mana?alasan ini tidak logik okay.saya tak suke!haha

3. maafkan saya, rasenye saya belum bersedia untuk sebarang komitmen.

-kepala hotak kau..hahaha ewah2..tetibe taksedia untuk komitmen plak kan..masa ko mintak kapel tu ape yang ko pikir haaa??tak logik langsung okay..kalau taksedia tak payah lah ajak org tu kapel.takpon yang pompuan takyah terime..poyo tau!

4. saya try, tapi ex saya masih dalam ingatan saya.

-hehe yang nih penah jadik kat saya.tp saya tak cakap.sebab saya tau bende tu akan hilang.tapi tak payah lah ko sampai nak putus sebab nih..ehh kalau ko putus dpt balik ke ex ko tu?lempang kang aaaaa..nak lagi senang.takpayah kapel lah kalau takleh lupekan seseorang.tak ke macam desperate pulak?


5. saya happy kenal dgn awak, tp.. saya rasa better awak luangkan masa dengan laki/pompuan lain.

-kalau dia bagi ayat nih,.dah tentu2 dia memang ade orang lain.KOMPOM!so sebabkan tanak nampak macam bersalah sangat kan dia gunakan alasan ini.hoi takde sebab ko nak passing2 awek/pakwe ko kat orang lain..gila apa?

6. bagi saya ruang, pleaseee?

-well kalau dia nak ruang.dia nak masa..bagi.tapi kalau sampai ke sudah nak jugak ruang@masa tu,saya pon tak paham..nampak sangat kan?benci alasan nih!

7. kita berdua berbeza, awak!

-geli alasan ni..ahaha masa nak kapel tak kesah pulak kan..ngade tahu??

8. saya perlu fokus dekat banyak lagi bende, bukan dekat awak sorang je. maaf!

-tengok..nyampah tau..hello..semua masalah boleh diselesaikan lah..kalau ko rasa dia annoying.bawaklah bincang..kalau ko dah kawen lagi banyak bende nak kene fokus dalam 1 masa tau.nih untuk kekasih pon dah tak boleh.cane?kesian okay.huhu

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

2 comments:

  1. tak yah kapel..nikah terus..tau takot...kan?kan? tak leh bg komitmen konon..menyampah tau..opss..emo pulak..hehehe

    ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.