Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

August 7, 2010

Yahudi benarkan bunuh bayi..Bangang..!!
Salam,

Aku lepas baca artikel nie menyirap je rasanya..diorang ingat diorang tu kuat sangat ke..Kalau Yahudi tu Yahudi jugak ler...Suka2 hati je nak bunuh keturunan Nabi..

Pihak polis Israel membebaskan ketua rabbi dari sebuah yeshiva terkemuka beberapa jam selepas ditahan kerana menggalakkan pembunuhan bukan-Yahudi. 

Secara umumnya, menurut buku itu, membunuh kanak-kanak dibolehkan jika mereka “berada di laluan”. “Mereka berada di laluan di mana usaha penyelamatan (rescue) sedang dilakukan dan mereka berada di sana tanpa niat,” tulisnya lagi. “Walaubagaimanpun, membunuh mereka adalah dibenarkan kerana kehadiran mereka akan menyebabkan pembunuhan Yahudi. 

Terdapat justifikasi membolehkan menyakiti bayi-bayi jika jelas mereka akan menyakiti kita apabila dewasa. Dalam keadaan ini, sasaran bukan sahaja kepada mereka yang dewasa tetapi juga kepada bayi-bayi."  

Tindakan menahan rabbi itu telah menimbulkan kemarahan kedua-dua sayap kiri dan kanan. “Pihak polis melakukan perkara yang betul apabila memulakan siasatan,” kata peguam Lila Margalit dari Persatuan Hak-Hak Awam Israel. "Hasutan kepada keganasan kaum boleh melemahkan hak-hak manusia dan tidak boleh diketepikan. Namun begitu, dalam kes ini, ianya tidak jelas samada penangkapan tersebut dibolehkan. Dia menambah bahawa terdapat kecenderungan di Israel untuk melakukan tangkapan yang tidak sepatutnya dan tanpa justifikasi.


Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.