Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

September 26, 2010

Nuffnang di kosmo..Tahniah

Mustahil bloggers di Malaysia tak kenal logo nie.



Salam,

Aku ingin mengucapkan tahniah kepada semua staf Nuffnang sebab mendapat review dari akhbar kosmo di ruangan infiniti..we're the news ! Sebab aku buat entry nie kerana terpanggil untuk menjawab persoalan yang bermain di fikiran rakan2 aku yang bertanya 'betul ke boleh buat duit dengan Nuffnang ???'...dan review dari Kosmo lagi memudahkan kerja aku untuk menyakinkan mereka semua..cuba baca nie yer..Kosmo

Mari kita kenali Pengarah urusan Nuffnang Timothy Tiah


  • Ia diteraju jejaka yang baru berusia 26 tahun.
  • turut meneraju cawangan Nuffnang bersama pengasas bersama, Cheo Ming Shen yang kini menguruskan pejabat di Singapura.
  • 'Blogger mampu menjana pendapatan lumayan berdasarkan jumlah pelawat blog. Semakin tinggi jumlah pelawat semakin tinggi pendapatan sehingga mampu mencapai puluhan ribu ringgit dalam masa sebulan'.
  • "Kami menguruskan iklan-iklan yang akan dipaparkan dalam blog yang berdaftar tanpa mengenakan bayaran kepada blogger. Blogger hanya perlu menjalankan kerja editorial untuk iklan masing-masing bagi menjana pendapatan.
  • "Selain itu, kami juga menganjurkan majlis-majlis untuk blogger seperti tayangan filem, seminar, bengkel, parti dan sebagainya untuk merapatkan hubungan sesama komuniti blogger di bawah Nuffnang," katanya.
  • "Bagaimanapun, untuk berjaya sebagai blogger yang berpendapatan tinggi, seseorang itu mestilah bekerja keras dan mewujudkan blog atas sebab yang betul. Ini kerana sekiranya blog diwujudkan semata-mata untuk mencari keuntungan, ia tidak akan berjaya," katanya.
Salah seorang blogger yang menjana pendapatan dengan Nuffnang ialah Redmummy.com ..aku pernah jumpa dengan Kak Red semasa buka puasa bersama Nuffnang di Apartment,KLCC.Wah kembang le Kak Red leh masuk akhbar Kosmo..baru aku tahu nama penuh Redmummy..Mira Abu Bakar, 35..trademark beliau warna merah..aku pun suka warna merah baru nampak garang...Jangan terkejut kerana Kak Red mampu menjana pendapatan sehingga RM100,000 setahun melalui iklan-iklan yang dipaparkan di blognya.

Aku suka kata2 Kak Red "Pendapatan yang saya peroleh kini tidak didapati dalam sekelip mata. Saya bermula dari bawah dan sesiapa sahaja perlu melalui jalan yang sama untuk berjaya. Jangan cuba meniru gaya blogger lain kerana ia tidak akan berjaya," ..Harap aku mendapat rezeki seperti beliau..

 Sudah tentu aku di sebelah Kak Red yang berbaju merah


Sekian terima kasih...




Aku sebenarnya nak bagitau aku beli RAM baru 2Gb..hahaha







P/s : Laptop ku sudah diilengkapi dengan RAM 4 GB..huhu..lembab sangat sebelum nie nah amik ko aku tukaq terus....terkandas lama di Low Yatt kerana hujan lebat... Bersiap sedia le sekarang nie petang2 musim hujan yerr..Thank Nuffnang iklan kuning (Digi) terpancar2 di blog aku..

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

12 comments:

  1. maaf xjeles pun tgk ram mu tue he...23x

    ke nk bgtau mu beli pakai duit nuffnang huhu

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    ReplyDelete
  2. wahhh...ko dah dpt tunaikan cek blom?aku belum lagi.hehehehe..byk lagi:P

    ReplyDelete
  3. yes. berblog dengan niat dan cara yg betul, jana pendapatan dgn Nuffnang adalah berbaloi. walaupun cuma duit tepi, tapi kalau leh dapat 2-3 ratus setahun siapa nak bagi free kan.

    ReplyDelete
  4. @nursarah

    yelah kan mana org nak bg duit free kan..daripada buang masa kat tenet dpt gak duit kan

    ReplyDelete
  5. yup aku pun ada gak tengok dalam kosmo haritu... aku lak ada hdd 200G tapi pc dah terbarai... duk berkubur jer tu..

    JEMPUT BACA DI BLOG SAYA
    domain percuma
    Kisah hari jumaat
    Gambar menarik
    Setem untuk Menyumpit

    ReplyDelete
  6. gua nk ada nuffnang tapi mcm tak bersedia jek..

    ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.