Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

September 30, 2010

Waja Lancer 2010 | Cikgu Shida - Waka-Waka

Salam,

Seperti ramai yang sudah ketahui Proton akan mengeluarkan Protan Lancer yang mengantikan model Waja di pasaran.Maksudnya model Waja tidak akan keluar lagi dan diganti dengan Lancer.Aku tertarik dengan design Proton Lancer 2010 nie.Biar le apa orang nak kata Proton tiru Mitsubishi ke dah memang Proton berkerjasama dengan Mitsubishi kan.Itu lebih baik daripada Proton Wira yang ditukar menjadi Lancer.Kancil menjadi Mira.Tak payah le susah2 nak ubahsuai kereta macam tu sebab jurutera2 kereta sudah membuat yang terbaik dari segi keselamatan dan keadaan kereta yang dikeluarkan..


Sumber : funtasticko & Saluran07




Spyshot Waja Lancer lagi!!! gambar terbaru ini diambil oleh bro Fahmil kat Masjid Kapitan Keling ,Pulau Pinang Jumaat lepas. Kali ni Waja Lancer telah di”escort” oleh Exora MC1 yang juga memakai trade plate.





EXORA MC1

Selepas lancarnya model Gen.2 Baharu, kini Proton Exora MC1 akan memasuki pasaran. Wajah baru dan warna baru.





PROTON SUV (IGUANA PROJECT) 
Info ini mungkin dah lama diketahui oleh sesetengah pihak dan bloggers. Projek Iguana merupakan SUV Proton yang pertama berasaskan model Exora. Sebelum ini kita mungkin terlihat dan dengar-dengar Proton akan membuat model gantian Proton Arena.





LOTUS EMAS

Rendering versi produksi Proton & Lotus EMAS yang bakal dilancarkan tahun 2012.
Harapan aku dan begitu juga rakyat Malaysia agar Proton buat sehabis baik agar model2 Proton tak dipandang serong.
  • Model proton ni mmg gagah abis, tp hrp model ni problem sifar, x mcm waja dulu...barula leh tewaskn perodua.
  • Mesti ramai pakai waja ni. aku yakin sebab ramai org idamkan lancer. harga dah murah boleh sambar sebijik. 
  • Lepas nie kedai kereta kurang le orang nak tukar bumper Lancer kat Wira 

Heboh sekarang ini cikgu yang nak jadi popular.Kenapa perlu malukan diri sendiri cikgu oi...tengah tunggu surat JPN kot.Ambil iktibar lepas tengok video nie harap selepas nie jangan le ada antara kita yang malukan diri sendiri.Kalau ada sesiapa kawan cikgu nie sila nasihat dia yer..



وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلاَ تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الجَاهِلِيَّةِ الأُولَى
“Dan hendaklah kamu tetap di rumahmu dan janganlah kamu berhias dan bertingkah laku seperti orang-orang jahiliyah.” (Q.S. Al-Ahzab: 33)


P/s : yang sempurna  itu hanya Allah s.w.t,yang buruk datang dari kelemahan aku..

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

18 comments:

  1. cantik gak waja berwajah baru...!

    cikgu oh cikgu..aku rasa cikgu tu tekanan perasaan la. hihi

    ReplyDelete
  2. @nursarah

    memang cantik kalo murah ok le dri takleh amik lancer betul..
    tak paham le cikgu tu

    ReplyDelete
  3. agaknye cikgu tu hilangkan tension dgn cra mcm tu kot..nasihat la dia..mungkin anak murid dia xdgr ckp kot.hehee

    smartt gk proton bru tu..ganti proton lm ngan yg bru ni ok gk kan.

    ReplyDelete
  4. Cantik memang cantik. smart jugak. kalo mitsubishi Lancer harga dlm 123K on the road. Tp Proton InsyaAllah harga tak sampai 123K kan lebih praktikel utk org yang convert Waja jd Lancer, Wira jadi Lancer. hihihihi saya sokong awak pejal!!~

    Cikgu oh cikgu..kesian pun ada jugak dgn cikgu ni.

    ReplyDelete
  5. Harga dia dlm 80-90k je..so msh mampu la utk dmiliki..kebanyakan part dh dlocalizekn so dpt la murah ckit..

    ReplyDelete
  6. waja lancer lawa siot..kumpul duit mahu beli:P

    ReplyDelete
  7. @izee

    kita kena tgk harga dia dulu kalo ok bagus le

    ReplyDelete
  8. @~ShaFiza~

    smart kan pehh warna putih yg tak tahan tu..harap2 murah le

    ReplyDelete
  9. xmoo laa ttp setia pd yg 1 ..nk Honda gk

    ReplyDelete
  10. cikgu shida hangat diperhebohkan, mungkin ada sesuatu yg tidak kena pada diri beliau. tp dr mna dia berasal ye>?

    ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.