Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

October 3, 2010

3 serangkai menyerang selepas Ramadhan

Salam,

Bagi orang yang berpenyakit akan takut apabila 3 serangkai penyakit ini menyerang manusia iaitu darah tinggi, kencing manis & jantung.Semalam masa open house rumah abang aku.Aku pun dengar cerita ayah mertua kakak aku masuk hospital..katanya banyak sangat open house dia pergi.mungkin tak kawal pemakanan kot.Aku pun raya hari tu termuntah sebab makan banyak sangat kot..tah le..

 Rajah sistem badan kita.

Aku tertarik dengan dialog yang bermaksud tersirat ini :





Semalam aku ke hospital Taiping mengziarahi pak nakan yang masuk wad pada raya ke 2. Sakit? biasalah orang yg dah berumur – 3 serangkai (darah tinggi, kencing manis & jantung). tapi masa aku jumpa dalam bulan puasa dulu ok aje- siap boleh bertarawih lagi..

Kebetulan misi yg jaga wad, Kak Munah jiran sebelah umah, aku gi berborak dengan dia:-

Aku: assalamualaikum , selamat hari raya Kak Munah.
Kak Munah: waalaikummussalam, bila hang balik dari Pahang?
Aku: malam tadi, eh kak munah tak cuti ke raya nih?
Kak Munah: cuba hang tengok tu, “full house” nak cuti camne?
Aku: yelah Kak Munah, awat ramai nya?
Kak Munah: ni bahana ari raya lah, depa tibai cukup2- ketupat , lemang kari , rendang pastu ubat tak makan.
Aku: depa lepaih geram puasa kut?
Kak Munah: entah la ..kalu diri sendiri tak nak jaga kesihatan, susah le..

he..he…he.. bila nafsu menguasai , ramai “graduan Ramadhan” yang kecundang.- ni baru bab makan, belum masuk bab lain2 lagi.




 Jom layan lagu nie sodap tau..



Info bagi yang berkesempatan boleh le bertemu dengan Maher Zain di lokasi di atas






P/S : Baru balik dari konvokesyen UIA teman member aku zul..bila le dia nak kuarkan album Musika nie ?? tak sabo dah..Tapi konvo UIA macam sunyi je meriah lagi UiTM..ahaks..Thank Zul belanja aku..So jaga2 le kesihatan anda..

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

4 comments:

  1. biasala arii rayaa mkn kadang xigt..xblh jgk kena la selalu beringat walauon mkn byk.
    useful info! :)

    ReplyDelete
  2. bila mkn tak beringat mcm2 jadi lepas raya..yg pasti doktor buat duit lepas bulan Ramadhan..sbb ramai sgt berpenyakit.

    ReplyDelete
  3. @Idalara

    rasanya tiap2 hari doktor wat duit..huhu

    ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.