Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

October 18, 2010

4 golongan lelaki ke neraka

I LOVE ISLAM

Salam,

terasa diri ini kerdil apabila membaca tentang azab neraka.Terutama lelaki yang mempunyai banyak tanggungjwab.termasuk le 4 golangan lelaki yang akan ke neraka jika tidak prihatin..

 • 'Ayahnya' - Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya. 
 • 'Suaminya' - Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat,memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram,apabila suami mendiamkan diri.. Walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal)maka dia akan ditarik oleh isterinya.
  

 • 'Abang-abangnya' - Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepala abang-abangnya.. jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM. Tunggulah tarikan adiknya di akhirat. 
 • ' Anak Lelakinya' - Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan diakhirat kelak.. Nantikan tarikan ibunya.


P/s : Ya Allah berilah petunjuk pada diriku sesunggahnya hambaMu ini begitu lemah.Berikan taufik dan hidayahmu Ya Allah.Kau lancarkanlah kehidupan hambamu ini dan murahkan rezeki hambamu ini dan selamatkan umat Islam walau di mana mereka berada dan lindungilah Umat Islam dari ditindas..Amin
Alhamdulilah rezeki iklan Cornetto pulak kat blog aku nie..

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

5 comments:

 1. useful info!! aminnnn.mudah2han kita semua dilindungi dan dirahmai oleh Yang Maha Esa.Amin

  ReplyDelete
 2. tugas seorang lelaki itu menaikkan martabat seorang wanita bkn menjatukkanya....

  ReplyDelete
 3. wanita pula...paling mudah masuk ke syurga.....dan paling mudah jugak masuk ke neraka.

  smoga kau aku dan mereka dapat ke syurga...

  lama tak jenguk blog kau!

  ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.