Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

October 7, 2010

Facebook bakal berwajah baru


Salam,

Semua sedia maklum bahawa Facebook sedang di dalam fasa untuk bertukar wajah. 
Salah satu lagi fungsi yang dipertingkatkan oleh Facebook kali ini ialah Facebook Groups.Di mana bertujuan untuk memudahkan interaksi di antara para pengguna facebook yang lain.

 Aku create satu group untuk mengujinya di Geng Mecky :


Mana yang tak invite tu sila le invite ek budak mecky..

Ni group saja2 bagi budak mekanikal UiTM.paling best tu Group Chat di mana sekarang korang boleh chat beramai2 melalui facebook saja tak payah dah le YM tu..


Menurut halaman TechCrunch, antara beberapa perubahan yang “dijangkakan” ialah:



  • Facebook Chat
    • Bahagian Facebook Chat akan dipindahkan ke bahagian bawah kiri pada paparan antaramuka, dan akan mempunyai gambar profail yang lebih besar berbanding seperti yang sedia ada sebelum ini.
  • Navigasi Aplikasi
    • Bahagian navigasi juga akan mengalami perubahan pada rekaan antaramuka yang baru ini, dimana aplikasi-aplikasi akan ditukar kepada bentuk ikon, serta akan di pindahkan di bawah gambar profail pengguna tersebut.

Antara ciri-ciri menarik yang ada di sediakan di Facebook Group ini adalah seperti yang di tunjukkan pada video di bawah ini.







P/s : So jangan bagi Facebook menguasai diri anda..jangan biarkan misteri meyelubungi anda...Akan tumbuh bak cendawan group2 nie nanti..

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

11 comments:

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.