Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

October 19, 2010

Gambar : Makkah Al-Mukkaramah Akan berubah wajah Menjelang 2012

Salam,
Panggilan haji, telah tiba lagi , menunaikan ibadah panggilan baitullah...tanah suci makkah,ya makkah mukarramah..Ibu bapa aku pun Alhamdulilah telah menunaikan haji pada tahun 2007 tu..Pada saat itu hati aku bergembira sangat tidak terkata ibu,bapa,abg aku & isterinya dan juga kakak aku & suaminya mendapat panggilan haji..Cuma yang tinggal masa tu aku,adik aku dan juga abang aku yang satu lagi.Dan lecturer FYP aku pun akan menunaikan haji pada tahun ini dan diharap mendapat Haji Makbur dan memberi gred yg bagus pada anak muridnya.amin..

Syukur Alhamdulilah semuanya selamat sampai dan pergi.pelbagai cerita yang menarik aku dengar dan membuatkan aku teruja jika ada rezeki umur panjang aku akan ke Mekah InsyaAllah.Tidak lengkap Rukun Islam sekiranya tidak menunaikan Haji bagi yang mampu.Berubah ke arah yang lebih baik..Aku masih ingat setahun lepas tu Ibu bapa aku ada ajak aku dan adik aku menunaikan umrah.mungkin tak ada rezeki tak tercapai niat untuk pergi kerana ada hal tidak dapat dielakkan.InsyaAllah mungkin di lain hari.

Aku ada terbaca yang Makkah Al Mukkaramah akan berubah wajah.. Mari kita tengok gambar-gambar yang Mekah akan berubah wajah dan dijangka siap tahun 2012 nie..Antaranya :

 • Lebuh Raya Raja Abdul Aziz yang menghubungkan Makkah dan Jeddah.
 • Lapan rumah penyembelihan yang dilengkapi peralatan moden dan akan diurus oleh Bank Pembangunan Islam. 
 • Empat terowong pejalan kaki yang menghubungkan daerah Al-Hujun dan Al-Jarwal dengan Masjidil Haram. 
 • Sembilan stesen monorel yang menghubungkan Padang Arafah, Mina dan Mudzalifah juga hampir siap.
 • Pembinaan ruang tambahan di timur Masjidil Haram, projek Jabal Omar dan sistem keretapi laju antara Makkah dan Madinah. 


Jom tengok gambar :I LOVE MY FAMILY


P/s : berdoa agar dimurahkan rezeki mendapat pekerjaan yang bagus dan dapat menunaikan haji target sebelum 50 tahun pergi haji.Bak orang kata masih kuat lagi jangan le sampai dah tua baru nak pergi

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

8 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. SUBHANALLAH..indahnye muka bumi ALLAH ini. moga kita semua dirahmati, terpelihara diri dan dilindungi serta dperkuatkan iman sesungguhnyaa aku insan kerdil yang mudahh terpedaya dgn godaan Syaitan laknatullah. InsyaALLAH wishing be there one day

  ReplyDelete
 3. Bestnyaaa! Bila la Pojie dapat pergi ke sana lagi menunaikan haji pula..

  Love,
  PojiePooh Abdullah

  ReplyDelete

Jangan lupa tinggalkan mesej yerr...

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.