Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

May 11, 2012

13 Dalil Mengapa Harus Anda Menjadi Pengedar GCP

HANYA TINGGAL 2 HARI LAGI !!!

Apa yang anda akan dapat dengan menyertai GCP sebagai pengedar emas.Sebelum itu kena faham dulu untuk apa jadi pengedar emas?Meniaga macam jual penapis air ke?Tunjuk emas dan suruh orang beli ke?
Artikel ini dapat membantu anda.Langkah hari ini untuk masa depan anda.

GoldCrest Pavilion

 


1.Dapat title pengedar emas

Dengan bayaran RM1k ,anda sudah layak bergelar pengedar emas @ dealer emas @ tokey emas :)
Kalau dulu,bukan senang nak jadi tokey emas ni,tapi sekarang zaman dah berubah,ramai yang mampu menjadi tokey emas @ pengedar emas mobil.Tak perlu keluar modal berjuta untuk buka kedai emas,bayar RM1k sahaja.Tidakkah anda teringin merebut peluang ini?

Saham Akhirat

30% dari RM1k (kos jadi dealer) ini disalurkan kepada pembinaan masjid,pusat tahfiz dan badan kebajikan yang lain.
Terkini GCP mampu memberi sumbangan untuk menyiapkan masjid di Maahad Tahfiz Lil Tahfizil Quran,Kuala Krai ,Kelantan. Semoga pahalanya sampai kepada semua dealer GCP sebab ini adalah hasil daripada sokongan para dealer.



 

2.Harga pengedar jauh lebih murah

Cuba anda lihat harga pengedar di bawah,memang sangat murah.Namun ada juga  yang tertanya-tanya kenapa harga gold bar 1 gram mahal?
Jawapannya kerana kos mencetak yang mahal dan biasanya memang sesuatu barang itu akan lebih murah jika kita beli yang lebih besar,sebagai contoh,lihat harga untuk 10g bar,RM1760= RM176/gram.
Jangan terkejut jika melihat harga untuk gold bar 100g,kerana ianya cuma 170/gram.Harga kedai emas sekarang RM200/gram.
Catatan :Harga kedai emas yang ikut harga FGJAM ialah RM190 tidak termasuk UPAH.

GCP juga menjual barang kemas 999 (RT=rantai tangan , RL= rantai leher).Ada 4 paten barang kemas 916 dan 999 iaitu pasir padu,gajah padu,bunga pasir dan melur.
Harga pengedar sangat murah,ada yang mencecah perbezaan sebanyak RM30/gram.Bayangkan jika anda beli di luar,emas seberat 100g,anda telah jimat hampir RM3000 jika beli dengan GCP.

 
Mengapa bayar lebih?
Tempahan boleh dibuat 24 jam,7 hari seminggu  :)

 3.Anda dapat kuasa membeli yang lebih dengan emas.

Jika anda menyimpan wang kertas,lama-kelamaan ianya susut nilai dan dimamah inflasi.Mudah sahaja untuk memahami inflasi,lihatlah harga barang di sekeliling kita sekarang,bukankah anda perlu menambah wang dari semasa ke semasa untuk benda yang sama?Inilah yang dikatakan sebagai inflasi.
Berbanding jika anda simpan emas,harganya untuk jangka masa panjang semakin naik,maka kuasa membeli akan semakin meningkat.



Wang kertas semakin susut nilai

Kelebihan anda sebagai pengedar,anda boleh sampaikan info ini kepada orang lain dan memudahkan urusan mereka untuk mendapat stok emas dari anda.Anda sendiri mendapat kemudahan untuk menambah stok simpanan anda secara konsisten.

 
4.Kos penghantaran PERCUMA dari GCP seumur hidup

Bayangkan anda order emas hari ini,esok sampai. :)
Tak perlu keluarkan duit minyak,dan kos-kos lain untuk ambil stok di cawangan.Jimat bukan?
Masa dan tenaga juga jimat dan bolehla digunakan untuk membuat perkara lain.
Syarikat memberi jaminan jika berlaku kehilangan.Setakat ini belum pernah berlaku.


5. Kos penghantaran PERCUMA kepada pelanggan anda.

Anda mempunyai kelebihan untuk mendapat keistimewaan ini.Anda mendapat pelanggan,dan mereka jauh dari anda,maka bolehla membuat tempahan dengan GCP,buat bayaran dan tempahan akan dihantar kepada pelanggan.Segalanya hanya di hujung jari.
Dalam masa yang sama,anda telah pun menjana keuntungan secara tak langsung.Masih tak faham?Jangan risau,kami akan membimbing pengedar baru untuk mengetahui cara mendapatkan keuntungan dalam private group

6. Produk Terkini

Dari semasa ke semasa GCP sentiasa memberi kejutan dengan mengeluarkan produk terkini mengikut keperluan dan trend terkini.Contohnya di bawah ini,produk 1 gram gold bar yang merupakan antara hot item dan terkini 5 gram RT emas 916 paten melur yang comel :)



Bukan kata emas sahaja GCP juga mengeluarkan Silver (Perak).wow...

 

7. Perkhidmatan selepas jualan.

GCP menyediakan perkidmatan selepas jualan dengan kos yang minimum seperti:
A)Mencuci emas (percuma)
B)Mencelup emas (kos minima)
C)Menilai harga emas terpakai (percuma)

8.Menyediakan modal dalam bentuk :

- Modal disediakan dalam bentuk stok emas.
GCP menyediakan modal perniagaan dalam bentuk stok emas kepada para pengedar yang membuat jualan 500g dan ke atas dalam 1 transaksi/1 pelanggan. Pengedar hanya perlu membuat tempahan dan GCP akan menghantar emas terus kepada pelanggan yang telah ditetapkan oleh pengedar. Bayaran boleh dibuat oleh pelanggan sewaktu emas tersebut diterima.

- Modal tunai disediakan untuk membeli semula produk yang telah dijual.
GCP menjanjikan pembelian semula Gold bar dan Rantai Tangan emas 999 GCP yang telah dijual kepada pelanggan dengan susut nilai sebanyak 15% daripada harga jualan (Harga pelanggan CP) semasa. Manakala pembelian semula daripada pengedar pula dikenakan sebanyak 5% hingga 6% daripada harga pengedar (DP) semasa.
-Modal tunai untuk membeli emas terpakai.
Pengedar digalakkan membeli emas terpakai mengikut harga yang disyorkan oleh GCP. Modal untuk membeli emas terpakai diberi oleh pihak GCP. Pengedar hanya perlu memaklumkan kepada GCP jumlah berat emas yang hendak dijual oleh pelanggan seterusnya pihak GCP akan menghantar wang tunai kepada pengedar.

9.Insentif Pengedar

Dealer get dealer
Pengedar yang memperkenalkan pengedar baru akan mendapat insentif seperti berikut:-
1)Ganjaran RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.
2)Komisyen rm1.00 se gram bagi setiap pembelian oleh pengedar baru yang diperkenalkan (untuk rantai tangan emas 999 dan gold bar 999.9 sahaja)

Contoh insentif dealer get dealer:
Abu memperkenalkan syahir sebagai pengedar maka Abu mendapat komisyen rm100.00


Contoh insentif pembelian:
Syahir membeli 500g rantai tangan 999. Abu mendapat komisyen rm500.
Jika Syahir pula memperkenalkan Hasyim sebagai pengedar, hanya Syahir sahaja mendapat komisyen, Abu tidak dapat sebarang komisyen.
Abu hanya mendapat komisyen secara berterusan bagi setiap pembelian yang dibuat oleh Syahir sahaja.

Insentif bulanan:
Jika dalam tempoh 1 bulan, pengedar berjaya memperkenalkan 10 orang atau lebih pengedar baru, pihak GCP akan memberikan Bonus RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.
Contoh: 10 orang x rm100 = RM1000.00

10.  Seminar PERCUMA

GCP menyediakan insentif kepada dealer yang hendak mengadakan seminar,segala kos ditanggung oleh GCP.Anda hanya perlu maklumkan tempat,tarikh dan uruskan peserta,selebihnya akan diuruskan oleh GCP.CEO GCP sendiri akan memberi talk dan penganjur diberi saguhati kerana menganjurkan seminar.
Peruntukan juga diberi untuk banner.Anda boleh pasang lebih awal untuk memaklumkan kepada orang ramai mengenai seminar yang dianjurkan.
Ingin design banner?Saya ada.Anda hanya perlu ubah sedikit info sahaja.
Akan datang,akan diadakan seminar khas untuk membantu pengedar emas.

11. Kebebasan Kewangan

Dengan menjadi pengedar emas,anda memainkan peranan untuk menyampaikan info kepada orang ramai mengenai sebab dan kepentingan emas agar mereka celik tentang emas.Dalam masa yang sama,sudah tentu anda juga membuat simpanan emas secara konsisten.Ini sebenarnya mendisiplinkan diri kita dalam berbelanja .
12.  Group@FB

Bagaimana saya membantu dealer-dealer di seluruh Malaysia,malah ada yang berada di luar negara,termasuklah di Brunei dan London?

-Bimbingan terus dari CEO
Sebaik sahaja anda menjadi pengedar GCP,anda layak menyertai Group Pengedar  GCP Seluruh Malaysia di mana dapat berinteraksi dengan rakan pengedar di seluruh negara.Anda juga boleh mendapat info dari pihak syarikat termasuk CEO sendiri,en Shamsul Anuar Md Ali yang sentiasa juga berkongsi ilmu-ilmu pemasaran dan menyediakan marketing tools free untuk para pengedarnya.Banyak faedahnya menyertai group ini kerana segalanya menjadi mudah.

13. Kaya dan berjaya

Dengan menjadi pengedar emas,anda sebenarnya membantu :
1.Diri sendiri untuk kaya dan berjaya dunia dan akhirat
Apabila anda menyimpan emas,anda layak membayar zakat apabila emas anda cukup haul dan nisab,juga zakat perniagaan hasil keuntungan.Bukankah ianya satu sumbangan yang bagus dalam meningkatkan ekonomi umat Islam?
2.Orang lain untuk kaya dan berjaya dunia dan akhirat
Kesimpulannya,jangan tunggu lama-lama untuk membuat pilihan yang terbaik.Seperti yang pernah saya katakan,tersalah jadi dealer emas tidak apa,jangan tersalah join skim cepat miskin,MLM atau skim piramid.Dan jangan harapkan dapat duit bulan-bulan tanpa berusaha.Anda buat,anda dapat.
Mari sertai saya sekarang.Anda pasti tak menyesal.


Kredit : JutawanGold

BEGITU MUDAH DENGAN HANYA KLIK

Masuk http://www.gcp.com.my/ klik belah pendaftaran
masuk id : ad3299.
Guna maybank2u pun boleh.ikut arahannya.

GCP -Gold CrestPavillion

1) Buka website http://gcp.com.my/
2) Klik register dan masukkan nama dan nombor I’d introducer
Muhamad Faizal Bin Anuar
Kod agen : ad3299
3) Isi borang yg disediakan dan ikut arahan hingga akhir.
4) Bank in RM1k ke akaun Maybank 505103003954 dan email bukti bayaran sales@gcp.com.my.
Pendaftaran dan tempahan emas (jika ada) akan diproses oleh pihak GCP dalam tempoh 24jam mengikut masa bayaran dibuat.
Kata nama/kata laluan akan dihantar melalui email dan sms.
5) Sebelum emas dihantar (jika ada buat tempahan), Pihak GCP akan menghubungi pengedar utk memaklumkan bayaran tambahan harga emas yang perlu dibayar.(mengikut harga emas pengedar semasa).
Sekiranya tidak dapat email bukti pembayaran,boleh fax atau mms.
Sebarang kesulitan boleh rujuk dengan saya,hubungi 0196401493/01118341410


Hubungi hotline :019-6401493 atau add sy di fb :faizalpj atau faizalpejay dan twitter : faizalpejay untuk keterangan lanjut.

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.