Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

October 16, 2012

Apabila Ada Yang Nak Melamar

Wah ada private message le di inbox Facebook.Tapi dari seseorang yang tidak dikenali Faridah Ahmed suatu nama begitu asing dengan diri ini.

Apabila mesej dibalas, ini yang aku terima rupanya Faridah ini kacukan Malaysia dan England.Hati pun berbunga-bunga dapat kenalan kacukan.Tapi malang sekali bukan Dania Danielle yang sudah bertunang dengan actor pengarah filem Pe3 itu.

Tak tersentuh langsung dengan mesej ini sebab dah usha profile picture Faridah Ahmed.Lepas beberapa minit tengok balik sudah tiada Facebook nya.Pelik betul.Ternyata Scam semata-mata.



Thank you for getting back to me as a matter of fact i really liked your profile picture when i saw you i never knew that it wouldn't take such a long time for you to get back to me, My names are Faridah ahmed, I am mixed Malaysian ,my father is Malaysia and my mother is from England...I speak very very little Malay...lol i was born here in London and have never been to Malaysia. You just have to understand that communication is an integral aspect of life. Well you have got a good smile. lol,i am an IT guru presently working with Hewlett-Packard here in London, i enjoy what i do but because of the way Muslims are being treated over here that is why i want to come down to Malaysia, my dad is late and it has been his dream to have 1 of his siblings come and live in Malaysia and i want to take up the challenge,well i only have a younger sister who is currently studying in the united states,
i don't mean to cause any problem in your family but i think i will like to be with you so you can help me settle in when i come over also you have to help me cos i want to make some pre-investments when i arrive too.i hope to hear from you soon.

Bye
Faridah


Diorang ini semakin kreatif dan untuk menyakinkan kita ada yang berbahasa melayu pulak tu tapi ayat itu semua copy & paste sahaja.So jangan mudah terpedaya dengan mesej Scam dari orang yang kita tidak kenal.

# berhati-hatilah apabila menerima mesej yang pelik dari seseorang yang kita tidak kenali.Sekarang banyak dapat email yang mengatakan aku menang Loteri di luar negara.Kayo den..

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.