Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

December 18, 2012

Tergamam Dengan Abang Ensem

As salam,

Tahun 2012 akan menutup tirai tidak lama lagi.Apa perancangan anda di tahun baru 2013.Dicanang di dalam blog dan facebook rupa seakan Aaron Aziz akhirnya dapat juga aku ketemu Abang Ensem yang mempunyai badan berketak-ketak.Tergaman dengan Abang Ensem apabila menghadiri satu mini seminar hartanah anjuran AE Consultancy Services.

Nampak 6 pax tak ?

Alhamdulilah aku tidak keseorangan kerana blogger Superman ini pun ikut sama.So kami pun pergi berdua bertolak seawal 7.30pagi.Sepatutnya aku dah pergi sebelum ini tapi disebabkan kekangan masa yang mencemburui asyik bertangguh saja nak ke seminar hartanah ini.

Akibat dipujuk rayu dan kata-kata manis Abang Ensem hati aku berkobar-kobar untuk menjadi sebahagian daripada anak muridnya.Walaupun sebelum ini pernah jumpa di Bangi.Seperti diberitahu di sini peserta seminar AE bukan sahaja di Malaysia tetapi ada yang datang dari Kota Singa dan juga dari Sabah.

Pada pandangan peribadi aku, keistimewaan seminar AE ini berjalan dalam keadaan santai, sempoi dan mudah untuk beginner paham.Pada masa yang masa diselitkan ayat-ayat gatal, untuk yang alergi ayat-ayat gatal bolehlah tutup telinga.

Bayangkan dalam usia 23 tahun beliau telah terjebak dengan ilmu hartanah ini.Hasilnya sehingga sekarang beliau mempunyai 14 buah rumah dan 1 unit komersial.Beliau bermula dengan gaji sekitar rm1700 sahaja pada masa itu.Terkedu bila mendengar lantas aku terfikir zaman sekarang boleh ke ?.Semua tidak mustahil jika ada ilmu.

Untuk pengetahuan, talk ini untuk beli hartanah secara sub-sale sebab ini semua berdasarkan pengalaman beliau sendiri.Talk berkisarnya dari cara mencari rumah, nak buat loan sehinggalah dapat rumah itu.Ada juga diselitkan rumah lelong dan juga rumah under-con.Ada juga cara mudah dapat loan, nak dapatkan rumah bawah harga pasaran, cara nak nego dengan penjual dan macam-macam lagi.Tak terfikir dek akal, nak tahu info tentang rumah boleh ke Pejabat Agama ( Bahagian akad dan cerai ) kerana menurut AE ada kawan dia dapat rumah di situ disebabkan bergaduh suami isteri mereka jual rumah sendiri.Peluang di mana sahaja kita yang kena pandai merebut peluang.

Ikutkan kalau nak cerita memang banyak ilmu yang diperolehi oleh itu untuk merasai sendiri ensem ke tak abang ensem ini korang bolehlah mendaftar Seminar Hartanah beliau di sini.Rasanya lagi berapa seat untuk dipenuhi sebelum pendaftran ditutup.

Pada masa yang sama Beautifulnara.com pun join sekali seminar hartanah ini.Dan sempat jugalah aku berborak dengan beliau.Disebabkan ada event lain tak dapat redmummy.com join plak.



beautifulnara.com

Apa ayat gatal lagi nie


Antara yang hadir Seminar hartanah Abang Ensem

Barisan blogger dari kiri eizil.com, coretananuar.com, fazrol.com, abangensem.com,
 beautifulnara.com, faizalpj.com
dan sharidawati.blogspot.com

# Kredit gambar Abang Ensem dan Fazrol

In Shaa Allah tahun depan akan mengorak langkah untuk memiliki rumah.Doakan yerr.Tahun depan juga mempunyai perancangan untuk memajukan diri..

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.