Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

September 27, 2013

Seronok Membeli Belah Di Lazada

Wow dunia semakin maju nak membeli-belah hanya di hujung jari tak perlu lagi nak pergi ke shopping complex.Aku syorkan korang membeli-belah secara online di Lazada.Service penghantaran memang terbaik.Memang penghantaran 3 hari waktu bekerja tapi disebabkan tiada di rumah itu yang lambat sikit baru terima.

Pernah dengar Lazada ? Salah satu pilihan untuk membeli-belah secara online.Al maklumlah bila dah bekeluarga ini cari barang untuk bayi dan mak bayi lah kan.Untuk diri sendiri letak tepi dulu.Tanpa fikir panjang terus masuk kategori ' Baby Products '

Sangat mudah hanya pilih barang yang dikendaki,tapi sebelum tu kena daftar dulu dengan Lazada untuk memudahkan pembelian.Mereka akan beri email makluman selepas pendaftaran berjaya.Klik sahaja barang mana yang dikendaki dan akan masuk cart, In Terms of Payment,mereka akan beritahu langkah selanjutnya nak bayar melalui kad kredit,debit atau cash on delivery ataupun Paypal..












Disebabkan aku dapat baucer dari Lazada, aku cuma tambah RM0.80 untuk barang dibawah.









Masa mula masuk laman website Lazada mata aku jadi rambang banyak sangat pilihan.Risau juga sebab ada sesetengah website shopping online tak banyak barang untuk dibeli.Kira macam tak ikut kehendak pelangganlah.Nasib le dapat certain amount baucer blogger kalau tidak memang dah borong sakan.


Sebagai penguna aku pentingkan harga yang dipaparkan ada diskaun ataupun tak.Aku juga akan bandingkan harga di website dengan harga di pasaran.Kalau berbaloi untuk aku why not aku pilih shopping online.Kalau korang beli melebihi RM50 untuk kawasan Kuala Lumpur dan Lembah Klang kos penghantaran PERCUMA.

Sebut pasal penghantaran, pengguna yang shopping online memang menitikberatkan tentang servis penghantaran.Kurier memang sampai pada masa yang dikendaki dan mereka akan telefon apabila barang siap untuk dihantar.








Tadaa barang pun dah sampai dalam keadaan baik dan aku berpuashati dengan service yang diberikan.Boleh dipercayai bagi first time beli shopping online.Bagi aku harganya murah dari pasaran seperti Breastmilk Storage Bottles dan Cloth Diaper.Apapun pandai-pandailah korang selidik harganya kalau murah why not beli melalui Lazada Malaysia.

Apa lagi JOM SHOPPING DI LAZADA !!


Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.