Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

March 18, 2014

Saat Indah Aku Dan Keretaku

Sudah pasti dikalangan pembaca blog ini mempunyai kenangan saat indah bersama kereta kesayangankan.Sama juga seperti aku mempunyai saat indah bersama keretaku.Kebanyakkan dari kita pasti bila mula bekerja mesti nak beli kereta bukan fikir nak beli rumah dulu ataupun kahwin dulu ke.

Lepas Diploma aku kerja lebih kurang hampir 1 tahun di Seberang Jaya, Kereta pertama aku beli tak silap pada tahun 2008 kereta second hand Proton Saga Aeroback bernombor pendaftaran BDN5874.Usia kereta ini hampir 20 tahun tapi enjin semua dalam keadaan baik.Cat kereta ini masih baru.Berkilat lagi.

Owner sebelum ini kerja Tentera mungkin tak selalu guna kerata kot.Nak beli kereta baru tak mampu, bulan-bulan mahal jadi ambil kereta second hand dan bayar cash.Tak payah pening kepala.



Al kisahnya aku beli kereta ini ditemani rakan baik aku.Beli di kedai kereta terpakai.Sebelum beli mestilah kena test drive dulu kan.Aku dan rakan pun ' lenjan ' lah kereta ini, buat drift, main selekoh dan pecut laju.Hampir terbabas sebab masih kekokan.

Aku dan rakan baru terpikir kan aku nak beli kereta ini kenapa aku macam nak merosakkan kereta ini.Buat kereta ini macam kereta sewa pula.Akhirnya ambil juga kereta ini sebab aku check enjin dia superb lagi.Bawa laju pun tak bergoyang stering.Bukan senang nak cari kereta macam ini getus hatiku.







Potongan Sehingga 15% Insuran Oleh RichPlan4u.com

Beli kereta di Malaysia ini mesti kena beli sekali insuran, kalau korang nak renew insuran kereta dan cukai jalan korang boleh guna servis dari RichPlan4u.com .Sekarang mereka tengah kempen ' Smart Driver Sweet Discount 2014 ' dari 1st - 31st march 2014.Kempen oleh Rich Plan Management & Consultancy.



Untuk makluman, RichPlan4u.com adalah syarikat yang menawarkan servis pembaharuan insuran kereta dan cukai jalan.Mereka menawarkan potongan harga sehingga 15% ke atas NCD sedia ada melalui kempen di atas.Semua pemilik kenderaan ditawarkan diskaun ini.Korang bolehlah terjah laman web RichPlan4u untuk maklumat lanjut dan isi BORANG untuk tempahan awal.

iPad Mini come to papa !!!

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.