Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

April 6, 2016

Gaya Seorang Pemandu Excavator

Assalammualaikum,

Agak lama juga aku tak menulis nukilan di sini maklumlah sekarang sibuk menyiapkan kerja-kerja Mechanical & Electrical ( M & E ) di Westport.Banyak juga ilmu dan pengalaman aku dapat dari mula sampai tak berkahir lagi ni.Rasa macam nak kena penalti saja nie.

Tipulah kalau kata buat kerja contruction ini tak ada masalah.Pasti ada masalah juga akan timbul.Tambah-tambah kalau ada orang yang kepoh kaki report kat ' site '.Rasa macam nak tumbuk saja mukanya.

Setiap hari bergaul dengan bermacam-macam ragam manusia dari orang Malaysia hingga ke pekerja Bangladesh.Aku memang respek diorang kuat betul kerja untuk anak beri wang untuk beri anak bini di kampung.Makan tengah hari masak sendiri, sembahyang tak tinggal walaupun bekerja di site.

Nak dijadikan cerita harini sewa excavator akan tamat so semalam aku suruhlah operator Excavator tu ajar aku mengendalikan mesin Excavator.Mudah jugalah rasa dalam 2 - 3 hari boleh mahir dah.Cuma pertama kali aku bawa rasa macam tangan keras lagi bergegar Excavator tu aku kerjakan.






Gambar atas itu bukan aku berlakon ye memang aku bawa Excavator itu kejap sebelum Safety Officer nampak..haha

Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.