Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

May 28, 2018

Ketahui Apa Yang Tidak Harus Dilakukan Apabila Menafsirkan Rumah Anda

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Kebanyakan kita bukanlah pakar dalam hiasan dalaman dan mengatur rumah kita. Mungkin anda akan mendapati proses untuk mengubahsuai rumah atau bilik mengambil masa yang lebih lama daripada yang anda fikir. Itulah salah satu contoh biasa kenapa daripada kita mengelak malas nak fikir dan biarkan begitu sahaja.Contoh seperti " house for rent in shah alam " akan tamat tempoh untuk disewa. anda boleh mula mengemas dan memikirkan tempat lain.

Daripada memikirkan semua tentang apa yang boleh dan tak boleh, mungkin lebih bermanfaat jika anda tahu apa yang tidak harus dilakukan ketika cuba mengubahsuai di rumah anda.

Dalam artikel hari ini, kami telah menyenaraikan lima kesilapan dan kesilapan yang paling biasa yang dihadapi oleh orang apabila menafsirkan rumah mereka. Jangan ambil ringan, kerana telah terbukti akan menjejaskan usaha terbaik untuk mengindahkan rumah anda.1. Rancang dan Baru beli.

Jangan sesekali membeli barang-barang tanpa anda merancang dahulu apa yang begitu penting dan konsep yang sesuai. Bersihkan rumah terlebih dahulu dan tentukan barang yang anda perlukan. Oleh itu, sediakan bekas simpanan dan dari situ anda boleh tahu apa yang diperlukan atau apa yang tidak diperlukan. Contoh walaupun tong sampah itu cantik, barang-barang dapur itu cantik anda perlu sesuaikan ruang yang ada di dalam rumah dan cantik mata memandang. Jangan bimbang anda boleh menambah kemudian. Apa yang anda tidak mahu adalah barang simpanan yang akan menambah keserabutan rumah anda.

2. Jangan Buat banyak tapi hasilnya tak ada apa

Jangan letakkan hari atau untuk mengatur rumah sepanjang hari anda. Sangat sedikit orang yang mempunyai tenaga dan tumpuan untuk menghabiskan 8 jam mengerjakannya. Anda mungkin akan menjadi kecewa dan tak cekap untuk buang sepanjang hari macam itu saja. Lebih baik menghabiskan 2 atau 3 jam untuk projek ruang tamu. Dengan cara ini anda akan berasa bersemangat untuk melakukan lebih banyak.3. Lengkapkan setiap tugas dengan sempurna.

Sebaik sahaja anda telah membersihkan dan menyusun, anda akan susun setiap itu dalam kategori tertentu  (contoh. untuk menabung, mengitar semula, menderma, memberi kepada rakan, atau simpan sendiri di tempat simpanan yang disediakan).Adalah penting sekali apabila anda telah simpan di mana sesuatu tempat dan anda mampu mencari balik barang yang anda simpan tadi di kemudian hari. Lakukan sekarang dan selesaikan tugas. Jika anda menyimpan beberapa beg untuk tujuan amal atau beri pada kawan boleh lakukan secepat mungkin asalkan rumah kita tidak bersepah. Sediakan juga kotak kitar semula sendiri di rumah. Begitu juga jika mempunyai beg dan kotak untuk kitar semula, hantar dengan kadar segera. 

4. Rom Tidak Dibina Dalam Sehari

Jangan berfikir bahawa anda boleh kemas dalam masa satu hari sahaja anda yang tentukan sendiri.Simpan dengan teratur tidak pernah berakhir proses ini. Almari yang anda baru sudah susun mungkin tidak kekal seperti itu selama-lamanya, mungkin 1-2 tahun anda akan ubah almari di tempat lain. Sama juga selepas satu atau dua bulan, anda pasti perlu membersihkannya semula. Mana ungkin tempat itu akan bersih dengan sendirinya. Cuba tentukan sistem yang cekap dan logik untuk proses menguruskan item yang masuk dan keluar. Pengawasan yang kerap mesti sistematik.

5.Tak akan Cukup

Jangan sekali-kali berfikir bahawa anda akan mendapat ruang yang teratur seperti yang anda lihat dalam katalog dan iklan. Sama sekali tidak sebab setiap orang mempunyai citarasa. Kita akan berubah dari masa ke semasa. Walaupun selepas anda menyusun sepenuhnya ruang anda, ia tidak akan kelihatan seperti iklan yang anda lihat. Jangan kecewa jika situasi itu berlaku. Kenali dan faham ruang yang anda gunakan 


Boleh Kongsikan Artikel Ini !
SOCIAL →
FOLLOW →
Kongsi →
Dibawa Oleh: Faizal Anuar
Related Posts with Thumbnails

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.