Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

Showing posts with label Apple. Show all posts
Showing posts with label Apple. Show all posts

November 20, 2014

Cara Elak Panggilan Yang Tidak Dikenali

2 hari lepas aku dapat panggilan dari Multimedia Development Corporation (MDeC) aku tak tahu dia nak apa sebab aku dengar suasana bising sangat masa bercakap tu.Aku pun terfikir kalau dari MDeC kenapa bunyi bising sangat.Aku pun cakap tak jelas le saya nak letak telefon.

Kebetulan semalam terbaca status di Facebook Kak Kujie dapat panggilan daripada seseorang mendakwa dari MDeC minta update data profile.Aku fikir macam sama situasi dengan aku saja terus aku scholl komen-komen dibawah

Ternyata ada nombor sama yang membuat panggilan kepada aku.03-74515427 dan 03-78801741.Nasib baiklah dia tak sempat cakap kalau tidak memang kena bersoal jawablah dengan aku.Jangan sesekali beri data peribadi kita dalam telefon nak lagi yakin pergi saja di kaunter ataupun balas melalui email.

Cara Elak Panggilan Yang Tidak Dikenali


Aku baru lepas install application untuk detect panggilan daripada siapa samaada dari telemarketer atau insuran.Masuk ke Play Store dan cari apps Whoscall dan download.Application ini daripada Line.Kalau Apple aku tak tahu ada ke tak.Boleh cuba search whoscall.Banyak juga membantu baru pagi tadi ada nombor insuran seller telefon seperti gambar di bawah.


Apps Whoscall



Seminggu lepas dapat banyak panggilan dari +6593407891.Aku cari panggilan itu dibuat dari India.Memang tak logiklah bila masa pulak aku ada urusan dengan negara India.

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.