Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

Showing posts with label Tutorial. Show all posts
Showing posts with label Tutorial. Show all posts

April 21, 2014

Panduan Mudah Membayar Unifi Guna Maybank2U

Sebenarnya sudah lama nak buat Tutorial mudah pembayaran Unifi secara online menggunakan Maybank2U ini.Ditambah pula sokongan daripada Blogger Hensem ini yang minta panduan pembayaran Unifi secara online.

Fikir aku apa salahnya sebab setiap bulan aku bayar Unifi guna Maybank2U juga.Mungkin ada rakan yang dah tahu, tapi sesiapa yang belum tahu bolehlah ikut panduan membayar Unifi guna Maybank2U ini.Aku pun pelik, zaman sekarang tak perlu beratur panjang hanya untuk bayar bil-bil boleh bayar secara online sahaja

Tutorial Mudah Pembayaran Bil Secara Online di Maybank2u


1. Login ke Maybank2uKlik GO Bill payment 
  
Tutorial bayar bil uniFi
Tutorial bayar bil uniFi


2. Klik Make a one-off payment ( jika dah Favourite > Klik Make a payment to favourite payee )


Tutorial bayar bil uniFi secara online
Tutorial bayar bil uniFi secara online


3. Paparan Make a one-off payment akan keluar ( pilih bil-bil yang akan dibayar contoh Astro ataupun Celcom )

Tutorial bayar bil uniFi secara online
Tutorial bayar bil uniFi secara online


4. Untuk bayar bil Unifi scroll dan cari Utilities ( View all payees by category ) dan Klik Continue

Tutorial bayar bil uniFi secara online
Tutorial bayar bil uniFi secara online


5. Paparan Telekom Malaysia Berhad - unifi akan keluar.Kalau streamyx cari Streamyx.Klik Continue.

Tutorial bayar bil uniFi secara online
Tutorial bayar bil uniFi secara online


6. Masukkan jumlah bayaran, Akaun nombor dan bayar dari akaun mana. Klik Continue.


Tutorial bayar bil uniFi secara online
Tutorial bayar bil uniFi secara online


Tutorial bayar bil uniFi secara online
Tutorial bayar bil uniFi secara online


Seterusnya Mohon TAC number dan tugasan anda sudah selesai untuk membayar bil Unifi.Anda juga boleh Favourite kan Payee itu.Nak panduan favourite kan payee ke ?

August 24, 2010

Tutorial : Disable Right Click

Salam,

Sebenarnya aku tak pernah pun buat tutorial kat blog nie sebab aku blogger picisin jer..
Nie pun kerana ada blogger yang minta aku buat iaitu keindahan dan Hidup ini terlalu indah
Eh aku tengok orang yang sama je dua blog nie..huhu

Kenapa Perlu Disable Right Click.?

Kebiasaannya,seseorang pemilik blog akan menggunakan fungsi ini untuk megelakkan orang lain mengambil apa yang ada dalam blog mereka. Samada tidak senang ayat mereka ditiru bulat² (copy paste), ataupun untuk mengelakkan bandwidth habis digunakan.

Berikut adalah contoh msg yang akan keluar apabila anda aktifkan disable right click




Berikut adalah cara yang mudah untuk menggunakan fungsi ini.

1. Copy kod ini.

Klik untuk tumbesaran


2. Paste pada "HTML/javascript" dalam blog anda.
Dashboard >Layout>Add a Page element >html/javascript.


Apabila sudah siap, save dan lihat kesannya pada blog anda.:)






P/s : Macam mana yer gambar leh terpisah2 plak...aku guna snipping tool jer..korang ada ilmu nak ajar aku macam mana nak copy dengan sempurna gambar tu... Salah silap harap dimaafkan..aku pun baru belajar juga.. :)

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.