Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

Showing posts with label filem. Show all posts
Showing posts with label filem. Show all posts

December 10, 2010

Filem : Hantu Mak Limah Balik Rumah | UiTM




Salam,

 Poster nie masa belum jadi mak lagi.

Tadi baru balik dari menonton filem Hantu Mak Limah Balik Rumah dengan member aku.Serius lawak gile filem Mamat Khalid nie ditambah plak  dengan seram2 gitu.Tadi pun penuh padat macam sardin panggung wayang tu.Melepaskan kepenatan selepas menjadi urusetia Konvokesyen UiTM di Shah Alam.Hari ni last day bekerja sebagai urusetia setelah 2 kali aku jadi urusetia Konvokesyen UiTM.Pelbagai ragam manusia dapat aku lihat kalau tak sabar dah lama aku dah mengamuk dengan graduan yang buat masalah nie.

Betul le orang kata pengalaman mengajar kita.So tahun depan aku plak konvokesyen sekurang-kurangnya aku dah tau selok belok Istiadat Konvokesyen UiTM.Harap aku tak membawa masalah le nanti.
Gambar di sini SKP-73
Gambar di sini SKP-72

Apa aku melalut nie.Ok Jom usha sinopsis Filem Mamat Khalid nie..

November 8, 2010

P Ramlee dihina oleh bangsanya sendiri

Seniman P.Ramlee


Salam,



Mesti korang tertanya-tanya kenapa tiba-tiba aku buat entry pasal Arwah P.Ramlee kan.Aku sedih dan keciwa kerana semasa hayat Allahyarham ,beliau di hina oleh bangsanya sendiri.Ini bukan rekaan semata-mata kerana aku melihat sendiri kisah P.Ramlee di Channel Astro 555 History semasa berada di kampung.Mungkin korang semua dah tengok aku jer terlambat rasanya..Kalau korang nak lebih pasti korang layan sejarah P.Ramlee di Youtube.


October 16, 2010

Fenomena 3 Idiots | Sultan Johor Dihina


Salam,

Mungkin aku agak ketinggalan dalam menonton cerita Hindustan nie berbanding dengan filem antarabangsa.
Buktinya filem 3 Idiots nie pun aku baru layan 2 minggu lepas.Last filem Hindustan yang aku layan  cerita Slumdog Millionaire

Ruang tamu rumah sewa aku semalam penuh dengan budak rumah sebab apa kami semua baru nak layan cerita 3 Idiots ini..memang lawak le filem nie.
Agak ketinggalankan ?? tak silap aku filem ini dah ditayangkan tahun 2009 lagi..
Filem ini aku ingat filem biasa2 jer padahal box office tu.Mungkin jalan cerita dia berkaitan dengan hidup aku kot sepanjang hampir 7 tahun aku belajar Mekanikal..Pejam celik cepat saja masa berlalu kan.



Have u ever seen this film?? best giler wa ckp lu...penuh dengan motivasi...sangat

July 11, 2010

Predators 2010 terbaek le...

 Macam nak beli le topeng nie..

Salam,

Hari ini selepas kerja aku siap aku gi tengok filem predators 2010..sebenarnya hati aku berbelah bahagi nak tengok filem Predators atau Eclipse.Disebabkan nak cepat aku tengok Predators le..Eclipse lain kali le.so nak review sikit filem Predators 2010 nie..sikit jelah korang tengok le sendiri..Haha Aku kedekut !!!..sudah agak lama aku tidak review movie best2 bagi aku nie..


Layan dulu trailer dia

Aku memang layan cerita nie dari zaman Arnold lagi memang power le cerita2 predators nie.Predators 2010 nie aku tak familiar sangat dengan hero dan heroin dia nie tapi boleh tahan le diorang berlakon..
Start je cerita aku terkejut le jugak sebabnya tiba2 ada sorang2 manusia jatuh dari langit dengan payung terjun ke dalam hutan sedangkan diorang nie dalam keaadaan tidak sedarkan diri..
 
Rupanya diorang antara yang terpilih untuk diuji oleh predators nie..Dan bermula le berbagai aksi2 yang menyeramkan dan ganas antara manusia dengan predators nie..Aku tengok reti le tapi nak review lebih2 tak berapa mahir le sebab aku bukan orang seni..!!! Aku beri 4 bintang dari 5...
 
 
 
Awal pagi mahu layan German vs Uruguay plak untuk tempat ke-3..
Sapa leh menang ek..???







April 21, 2010

Review filem : Semerah Cinta Stiletto

Salam ,

Hari nie aku nak buat giler sikit review filem melayu tak penah2 aku nak bincang tentang cerita melayu.Kalau cerita melayu pelakonnya Farid Kamil,Lisa & Cat Farish dah boleh agak kan mesti cerita komedi le..tambah Cat Farish tu berlakon..Memang tak kering gusi le.lawak jer memanjang.Pasti puas hati korang..

Sinopsis :

Semerah Cinta Stilleto mengisahkan kehidupan bahagia Siti Laila atau Stila (Lisa Surihani).
Stila dilahirkan dan dibesarkan dalam kemewahan dan segala yang dihajati akan ditunaikan oleh kedua-dua ibu bapanya.

Dia juga seorang remaja perempuan yang cantik, masih menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi terkemuka di ibu kota.

Leto (Farid Kamil) pula seorang pemuda yang hidup dalam keadaan serba sederhana.

Bekerja sebagai penjual ikan di pasar borong dan tinggal di flat murah berhadapan kawasan banglo mewah keluarga Stila.

Pertemuan Stila dan Leto bermula apabila ibu Stila iaitu Datin Fairuz ke pasar membeli ikan untuk dimasak bagi menyambut kedatangan teman lelaki Stila iaitu Raymond ke rumah.

Kejadian tidak disangka berlaku. Pergaduhan besar tercetus antara penjual ikan di pasar sehingga memaksa Datin Fairuz membatalkan niat untuk membeli ikan.

Di situlah, Leto terpandang dan tertawan dengan keayuan Stila. Dalam kejadian itu juga, Leto dibuang kerja.Pada malam pertemuan Stila dan Raymond, Stila telah cuba digoda dan dinodai Raymond.

Stila lari dan berjalan seorang diri sehingga bertemu Leto dan kawannya Yani (Cat Farish).Yani sebelum ini setiap hari mengganggu Stila untuk membalas dendam, tetapi mangsanya adalah Leto.Stila menendang punggung Leto sehingga berdarah dengan menggunakan stilletonya.

Yani yang terkenal dengan sikap nakalnya telah membawa Leto mencuri kasut untuk dijual.Kebetulan semula, rumah yang dicuri itu adalah rumah banglo keluarga Stila.Kehilangan stiletto telah mengundang rasa sedih Datin Fairuz dan membuatkan Stila berasa bersalah dan berusaha untuk mendapatkan sepasang lagi stiletto.

Pertemuan semula dengan Leto telah membantu Stila untuk mendapatkan semula kasutnya.Dalam tempoh pencarian stilletto itu, Stila terserempak ibunya bermesra bersama dengan lelaki lain tanpa rasa malu.

Melihat sikap acuh tak acuh bapanya, Datuk Azahar akan tinggah laku isterinya, Stila mengikut Leto pulang.

Stila tidak tinggal di rumah kerana berasa kecewa dan sedih.

Di rumah Leto, Stila telah bertemu dengan erti kesempurnaan hidup.

Namun, hubungan Stila dan Leto mendapat tentangan dari keluarga Stila dan keraguan kedua ibu bapa Leto.

Dapatkah Stila mendapatkan stilettonya semula?

Apakah reaksi Stila terhadap segala tindakan keluarganya? Dan bagaimanakah kesudahan perhubungan antara Stila dan Leto?

Segalanya terjawab dalam filem "Semerah Cinta Stiletto" terbitan ke-37 MIG production arahan Ahmad Idham.

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.