Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

Showing posts with label isu semasa. Show all posts
Showing posts with label isu semasa. Show all posts

November 17, 2015

Tips Apabila Kereta Ditenggelami Banjir

Semalam Shah Alam dan Johor Bahru ditenggelami banjir setelah hujan turun selama lebih 2 jam.Perkara yang paling ditakuti apabila kereta ditenggelami banjir dan apa perlu dilakukan oleh pemandu.Di sini 3 tips telah dikongsikan oleh saudara Rahim Auto.Anda juga boleh selamatkan RM3,000 dari poket anda.

***************************


Hari ini Shah Alam ditenggelami air. Ini di kawasan bersebelahan Giant Seksyen 13 di kawasan parking Stadium.
Kalau kereta kita ni guna banyak elektronik, lagilah kena baca tips ini.
Macam mana nak tahu kereta kita ni elektronik atau tak? Agak-agak saya lah, kereta yang berusia dalam 10 tahun.
Gen2, Viva, Kelisa, BLM, Alza, MyVi. Ini geng-geng injection atau elektronik bahasa mudahnya.
Apa yang perlu dibuat bila terjadi perkara sebegini?
1. Jangan BUKAK PINTU langsung.

Lepak mamak dulu, solat Maghrib. Tunggu air surut, baru bukak pintu. Nanti habis kusyen kereta busuk.
2. Jangan START KERETA langsung.

Call tow truck dan minta hantar kereta ke bengkel. Mekanik akan bukak computer box dan bateri lepas tu akan tembak angin bagi kering.
Kalau pandai, bukak kepala bateri dulu. Kalau tak tahu, biar je.
Kalau start jugak kereta tu, habislah computer box tu short kalau ada air masuk.
Computer box ni macam otak kereta, sebab dia yang control semua.
3. Jangan lupa mintak mekanik CHECK MINYAK ENJIN.

Kalau terperasan mekanik macam tak check minyak enjin tu, tanya dia dah buat ke belum. Takut-takut minyak tercampur air banjir.
Tips tambahan:

Mintak mekanik check minyak gear box jugak.
Kalau kereta tersemput-semput tak mahu pergi atau jerking, itu tandanya petrol dan campur air. Mintak mekanik turun tangki, servis dan buang minyak petrol lama tu. Pastu isi minyak, bayar kat mekanik dan jalan. Hehe.
Kalau tak yakin nak hantar workshop mana, call hotline Rahim Auto sekarang.
‪#‎rahimauto‬ 011-2013-2276
Sharekan dan like post ini sesudah baca. Terima kasih.

November 20, 2014

Cara Elak Panggilan Yang Tidak Dikenali

2 hari lepas aku dapat panggilan dari Multimedia Development Corporation (MDeC) aku tak tahu dia nak apa sebab aku dengar suasana bising sangat masa bercakap tu.Aku pun terfikir kalau dari MDeC kenapa bunyi bising sangat.Aku pun cakap tak jelas le saya nak letak telefon.

Kebetulan semalam terbaca status di Facebook Kak Kujie dapat panggilan daripada seseorang mendakwa dari MDeC minta update data profile.Aku fikir macam sama situasi dengan aku saja terus aku scholl komen-komen dibawah

Ternyata ada nombor sama yang membuat panggilan kepada aku.03-74515427 dan 03-78801741.Nasib baiklah dia tak sempat cakap kalau tidak memang kena bersoal jawablah dengan aku.Jangan sesekali beri data peribadi kita dalam telefon nak lagi yakin pergi saja di kaunter ataupun balas melalui email.

Cara Elak Panggilan Yang Tidak Dikenali


Aku baru lepas install application untuk detect panggilan daripada siapa samaada dari telemarketer atau insuran.Masuk ke Play Store dan cari apps Whoscall dan download.Application ini daripada Line.Kalau Apple aku tak tahu ada ke tak.Boleh cuba search whoscall.Banyak juga membantu baru pagi tadi ada nombor insuran seller telefon seperti gambar di bawah.


Apps Whoscall



Seminggu lepas dapat banyak panggilan dari +6593407891.Aku cari panggilan itu dibuat dari India.Memang tak logiklah bila masa pulak aku ada urusan dengan negara India.

April 28, 2014

3 Perkataan Untuk Barack Hussein Obama

Barack Hussein Obama adalah Presiden Amerika berbangsa Afrika Amerika dilahirkan pada 4 Ogos 1961.Anak kepada pasangan Ann Dunham dan Barack Obama Sr.Ayahnya telah meninggal dunia dan ibunya telah berkahwin dengan Lolo Soetoro dari Indonesia.

3 Perkataan Untuk Barack Obama

Sempena lawatan 3 hari Barack Obama ke Malaysia, Aku ada buat survey di Facebook dan Group.Boleh usha komen-komen di bawah.

" Sekiranya korang berpeluang berjumpa dgn President Barack Obama?
Apakah soalan kamu nak tanya ?
tidak lebih dari 3 patah perkataan "








Apa yang aku boleh simpulkan berdasarkan komen-komen di atas kebanyakkan tidak bersetuju Barack Obama datang ke Malaysia.Mungkin ada agenda tersembunyi.Tapi bayangkanlah kalau betul diberi peluang untuk bertanya kepada Barack Obama ?

March 31, 2014

Subsidi RM30,000 Untuk Permohonan Skim MyHome Rumah Mampu Milik

Skim MyHome Rumah Mampu Milik adalah satu projek insentif oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam usaha untuk membantu ketidakmampuan rakyat berpendapatan rendah memiliki rumah pertama.Skim ini turut menawarkan bantuan sehingga RM30,000 kepada isi rumah yang layak.Projek ini dibawah seliaan Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan.Aku pun rasa hendak memohon Pakej MyHome ini.

Gambar sekadar hiasan

Daftar Borang Permohonan Skim Myhome : Info Bantuan 


  • Program & skim MyHome merupakan sebuah lagi projek perumahan yang telah diluluskan mulai 1 Januari 2014 Peruntukan sebanyak RM300 juta.
  • MyHome terbahagi kepada 2 iaitu MyHome1 dan MyHome2.
  • MyHome1 unit ditawarkan berkeluasan 800 kaki persegi berharga di antara RM80,000 - RM120,000 ( Kawasan Semenanjung ) manakala di kawasan Sabah/Sarawak harga di antara RM90,000 - RM120,000.
  • MyHome2 unit yang ditawarkan berkeluasan 850 kaki persegi harga bermula dari RM120,001 - RM200,000 ( Kawasan Semenanjung ) / RM250,000 ( Sabah dan Sarawak ).
  • Terhad kepada 10,000 unit rumah.

Permohonan Skim Myhome : Syarat Kelayakan


  • Syarat utama Warganegara Malaysia.
  • Terbuka kepada pembeli rumah pertama.
  • Pendapatan isi rumah untuk MyHome1 adalah di antara RM3,000 - RM4,000.
  • Pendapatan isi rumah bagi pakej MyHome2 adalah di antara RM4,001 - RM6,000.
  • Dilarang menjual rumah dalam masa 10 tahun.
  • Pindahan Hak Milik kepada keluarga terdekat dibenarkan dalam tempoh tersebut.
  • Subsidi pakej MyHome akan terus dibayar ke akaun pembeli.

Permohonan Skim Myhome : Contoh Subsidi 


  • Maksimum bantuan rumah RM30,000.
  • Subsidi hanya diberikan kepada pemohon yang LAYAK untuk membeli pada harga rumah kos rendah ( MyHome1 ) mengikut definisi yang ditetapkan oleh Kerajaan Negeri.
  • Contohnya jika Kerajaan Negeri menetapkan rumah kos rendah pada harga RM40,000, manakala pemaju terpaksa menjual rumah pada harga RM70,000.Pembeli yang layak dalam skim MyHome ini akan mendapat subsidi dari Kerajaan sebanyak RM30,000 untuk rumah berharga RM70,000.Pembeli hanya membayar RM40,000 sahaja selebihnya subsidi oleh Kerajaan.

Borang Permohonan Skim MyHome 


Orang ramai boleh memohon kepada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan untuk mendapatkan borang bantuan Skim MyHome bermula pada 1 April 2014.Permohonan online boleh dibuat di SINI


December 23, 2013

Borang Permohonan Online BR1M 2014 | BR1M 3.0

Borang Permohonan BR1M 2014 bermula hari ini, 23 Disember 2013 sehingga 31 Januari 2014.Kepada pemohon yang layak boleh mula mengisi borang permohonan BR1M 2014.Pendaftaran boleh dibuat secara atas talian di laman sesawang LHDNM www.hasil.gov.my atau secara mengisi borang permohonan BR1M 2014.




Permohonan Manual BR1M 2014


Borang permohonan boleh didapati di Pejabat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia ( LHDNM ), Jabatan Pembangunan Persekutuan, Pejabat Daerah dan Jabatan Kebajikan Masyarakat ( JKM ).Sebarang pertanyaan boleh menghubungi Hotline 1-800-88-2716 yang beroperasi dari jam 9.00 pagi hingga 5.00 petang ( Isnin - Jumaat ) bermula 23 Disember 2013.


Bagi anda yang pernah mohon BR1M sebelum ini, Anda hanya perlu kemaskini sahaja maklumat sedia ada. Manakala bagi permohonan baru, Anda boleh daftar secara manual dengan mengisi borang atau melalui atas talian seperti berikut :-


December 16, 2013

Gangguan Bekalan Air Di Kuala Lumpur Dan Shah Alam

Maklumat yang diterima ini memang sahih sebab kawan aku kerja Syabas beritahu air tak ada bagi kawasan tertentu.Ditambah dengan info dari laman Web SYABAS. Gangguan bekalan air di Kuala Lumpur dan Shah Alam/Klang akan berlaku pada 17 Disember 2013.Aku kena bersiap sedia dan semua pengguna harus bersedia dengan gangguan bekalan air ini.

Hari ini aku nak simpan air sebagai langkah berjaga-jaga dan persedian untuk menghadapi gangguan bekalan air ini.Maklumat ini telah dikeluarkan di Laman web Syabas dan Puspel.Harap semua pengguna dapat periksa kawasan yang terlibat dengan gangguan bekalan air ini sama ada kawasan anda terjejas juga dengan gangguan ini.

Info Grafik dari Harian Metro

Kawasan-Kawasan Terlibat Gangguan Bekalan Air 17 Disember 2013 


Wilayah Kuala Lumpur

Kawasan Bukit Kiara:

Kelab DiRaja Selangor; Bukit Kiara Resort; Pusat Sukan Bukit Kiara; Pusat Sains Negara; INTAN; Suruhanjaya Sekuriti; Bahagian Teknologi  Pendidikan Pusat Konvensyen Sime Darby.

Sebahagian kawasan Bukit Damansara:

Jalan Segambir; Jalan Belimbing; Jalan Setiabistari; Jalan Setiamurni 1 hingga 12; Jalan Setiabudi; Jalan Setiarasa; Jalan Setiaraya; Jalan Setiajaya; Jalan Medan Setia; Jalan Setiabakti; Jalan Setiakasih; Plaza Damansara; Taman Seri Beringin.

Kawasan Segambut:

Taman Sri Sinar; Taman Sri Bintang; Taman Bukit Sri Bintang; Taman Prima Pelangi; Taman SPPK Segambut; Taman Segambut; Taman Segambut Permai; Taman Segambut Damai; Taman Segambut Muda; Taman Segambut Aman; Taman Bukit Segambut; Taman Indah Murni; Taman Prima Impian; Taman Desa; Kampung Segambut Dalam; Taman Segambut Bahagia; Kampung Segambut Tengah; Kampung Segambut Gate; Kesington Park; Changkat Kiara Bayu; Changkat Kiara Surya; Prima Duta; Menara Duta; Duta Ria; Keseluruhan kawasan Mount Kiara; Kompleks Kediaman Kakitangan Awam Jalan Duta;

Cara pengiklanan Facebook yang SUPERB !


Sebahagian kawasan Jalan Kuching dan Jalan Ipoh:

Jalan   Ipoh Batu 4 hingga Batu 5; Jalan Cenderuh; Jalan Kuala Kangar; Jalan Vethavanam; Jalan St.Thomas; Jalan Khalsa; Taman Kok Lian; Taman City; Kem Batu Kentomen; Taman Impian; Taman Eastern; Taman Rainbow; Taman Bamboo; Taman Million; Taman Sheng Cheng; Taman Kaya; Kawasan Perindustrian Segambut Taman Sri Kuching & Taman Niaga Waris;

Kawasan Sentul:

Kampung Chubadak; Kampung Bandar Dalam; Kampung Chempedak, Kampung Kovil Hilir; Taman Dato' Senu; Taman Sentul Raya; Sentul Selatan; Bandar Baru Sentul.

Kawasan Jalan Duta:

Arkib Negara; Kompleks Kerajaan Jalan Duta; Masjid Wilayah Kuala Lumpur; Lembaga Peperiksaan; Ibu Pejabat BPR;    Persiaran Duta; Pusat Perkembangan Kokurikulum; Stadium Hoki.

Sebahagian kawasan Jalan Mahameru:

Kawasan Taman Duta; Kawasan Bukit Tunku; Kawasan Tasik Perdana; Kawasan Parlimen; Jalan Sultan Salahuddin; Jalan Tun Ismail; Jalan Dato' Onn; Jalan Lembah Ledang; Jalan Perlis; Jalan Kedah; Jalan Selangor; Jalan Johor Jalan Negeri Sembilan.

Kawasan Sri Hartamas:

Taman Sri Hartamas, Kiara View; Kiaramas; Taman Duta Nusantara;Taman Duta Tropika; Hartamas Heights

Kawasan Bukit Sentul:

Jalan Kolam Air;Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC); The Mall; Hentian Putra.
Sebahagian Jalan Tun Razak (dari Bulatan Pahang hingga persimpangan Jalan Langgak Golf):
Hospital Tawakkal; Institut Perubatan Respiratori; Pusat Darah Negara; Institut Jantung Negara; Hospital Pusrawi; Jalan Semarak; Jalan Perumahan Gurney; Jalan Maktab; Jalan Padang Tembak; Flat DBKL Dato’ Keramat; Kementah; Pulapol; Wisma Tanah; JUPEM; UTM; FELDA; Pusat Latihan Telekom; Sebahagian Jalan Pahang (dari Bulatan Pahang hingga persimpangan Jalan       Titiwangsa);
Sekitar kawasan KLCC:
Suria KLCC; Kuala Lumpur Convention Centre; Menara Maxis; Mandarin Hotel; Menara Exxon Mobil; Jalan Yap Kwan Seng; Jalan Pinang.

Jalan Ampang (dari persimpangan Jalan Tun Razak hingga persimpangan MRR2):

Jalan Langgak Golf; Jalan U Thant; Pusat Perubatan Gleneagles; Pejabat Kedutaan British; Pejabat Kedutaan Sepanyol;        Pejabat Kedutaan Bangladesh; Pejabat Kedutaan Perancis; Pejabat Kedutaan Thailand; Pejabat Kedutaan China; Pejabat Kedutaan Arab Saudi; Pejabat Kedutaan Sri Lanka; Pejabat Kedutaan Rusia; Pusat Penyelidikan Getah Malaysia; Jalan Ampang Hilir.

Sebahagian kawasan Kampung Baru:

Jalan Sungai Baru; Jalan Rakam; Jalan Hamzah; Jalan Datuk Abdul Malik; Jalan Haji Sirat; Jalan Haji Yaakub; Jalan Salleh; Jalan Syed Mahadi; Jalan Haji Zainuddin; Jalan Pauh; Jalan Raja Uda Apart; Jalan Raja Uda 2; Lorong Raja Uda 1;Lorong Datuk Abdullah.

Semua kawasan-kawasan berikut:

Taman Sri Delima; Kampung Delima; Kampung Stesen; Kampung Batu 4; Taman Pandan Jaya; Taman Cempaka; Taman Bakti; Taman Nirwana; Kampung Pandan Dalam; Taman Cahaya; Pandan Cahaya; Taman Dagang; Taman Shamelin;Taman Tenaga; Taman Miharja; Taman Kobena; Desa Pandan.
Jumlah akaun : 63,408 akaun

Wilayah Gombak

Bandar Sri Damansara; Kepong Industrial Park; Kawasan Industri Tago; Sunway SPK; Wangsa Permai; Desa Park City; Taman Bukit Maluri; Manjalara Kepong; Desa Aman Puri; Medan Putra; Country Height Damansara; Sunway SPK Harmoni 3.
Jumlah akaun : 22,274 akaun

Wilayah Petaling

Bandar Baru Sri Petaling;  Desa Petaling; Jalan Klang Lama; Jalan Kuchai Lama; Kuchai Entrepreneurs Park; OUG; Jalan Penchala; Jalan Puchong; Flat Kerinchi; Kampung Kerinchi; Jalan Sungai Besi; Kampung Baru Salak Selatan; Kampung Malaysia; Kampung Pasir Baru; Pantai Dalam; Kawasan Perindustrian Batu 7 Puchong; PJ State; Seksyen 1 hingga Seksyen 10; Seksyen 18;    Seksyen 52; Taman Bukit Angkasa;Taman Bukit Indah; Taman Desa; Taman Gembira; Taman Kuchai Jaya; Taman Lee Yan Lian; Taman Goodwood; Taman Salak Selatan; Taman Sungai Besi;  Taman Sri Sentosa; Taman Tan Yew Lai; Bandar Tasik Selatan; Sungai Besi; Taman Perindustrian OUG; Seksyen 51A, Petaling Jaya; Taman Yarl, Jalan Klang Lama; Bandar Baru Bukit Jalil; Taman Naga Mas; Taman Salak Jaya; Bukit Jalil Golf Resort; Jalan SS2/50 hingga SS 2/72, SS2; Sungai Way, SS9; Petaling Bahagia; Lucky Garden; Taman Kuchai & Nam Fong; TUDM Kinrara; Kampung Bohol;Taman Puchong Mesra Taman Paik Siong; Seksyen 11 hingga Seksyen 14, Petaling Jaya; Seksyen 16 hingga Seksyen 17, Petaling Jaya; Seksyen 17A, Damansara N/V; Seksyen 19 hingga Seksyen 22, Petaling Jaya
Jumlah akaun: 98,084 akaun


Wilayah Klang/Shah Alam

Seksyen 25 - Sri Lembayung; Seksyen 32; Seksyen 33; Bandar Putera;Putra Height; Kampung Bukit Lanchong;  Seksyen 22; Seksyen 25 - Axis;Seksyen 26; Seksyen 27; Seksyen 28; Kampung Kebun Bunga; Kampung  Baru Hicom; Subang Mas, Batu Tiga; Batu Tiga, Shah Alam; Batu 8, Bukit Kemuning; Bukit Naga; UEP; USJ Subang.
Jumlah akaun : 33,928 akaun

Jumlah Akaun Keseluruhan Akaun Yang Terlibat - 217,694

November 23, 2013

Pendaftaran Online Program Rumah Idaman Rakyat SPNB

Syarikat Perumahan Negara Malaysia ( SPNB ) memfokuskan kepada pembangunan rumah mampu milik di seluruh negara melalui pelaksanaan Program Rumah Mampu Milik atau lebih dikenali Program RMM.Setiap rakyat di Malaysia pasti berkeinginan ingin memiliki rumah sendiri.Rumah sudah menjadi sebagai keperluan penting bagi yang dah berkahwin dan bekeluarga.

Anda boleh membuat permohonan secara Online untuk Program RMM di laman web SPNB.

Pendaftaran Online Program Rumah Idaman Rakyat

Program dari SPNB ini sangat bagus bagi golongan yang berpendapatan individu tidak melebihi RM7500 sebulan atau pendapatan isi rumah tidak melebihi RM10,000 sebulan.Pembeli haruslah Warganegara Malaysia dan berumur 21 tahun ke atas.

Program Rumah Idaman Rakyat SPNB

Keutamaan diberikan kepada pembeli rumah pertama, golongan kurang upaya ( OKU ) dan Ibu Tunggal.Saya telah pun mendaftar dan memilih di Negeri Perak kerana setakat ini hanya projek di negeri Kedah, Perak, Pahang, Melaka dan Johor sahaja.

Pendaftaran amatlah mudah dan isi apa yang dikendaki.Sekiranya anda berminat dengan Program Rumah Idaman Rakyat yang ditawarkan oleh SPNB, boleh mengisi borang di SINI.

Info Rumah Idaman Rakyat

- Harga jualan rumah di antara RM70,000 ke RM250,000.Manakala unit kedai tidak melebihi RM1,000,000.

- Konsep pembangunan adalah bercampur.

- Jenis rumah :
   > Banglo sesebuah
   > Rumah berkembar
   > Rumah Teres
   > Apartment ( minimum 5 tingkat )
   > Unit Kedai

Oleh itu bagi yang berkelayakan apa lagi berdaftarlah sekarang.Berharap agar pihak SPNB dapat memperbanyakkan projek di negeri lain selain 5 negeri di atas. 


Belum ada Lawyer boleh guna khidmat Lawyer Hartanah


November 19, 2013

Polis Mencari Remaja Hilang Di Villa Nabila

Kenapa mesti Nabila bukan Salsabila ?
Merujuk kepada Laman Facebook PDRM,Polis sedang mencari Remaja Hilang di Villa Nabila.Sekiranya anda pernah melihat atau mempunyai maklumat mengenai remaja yang hilang ini, bolehlah menghubungi Insp. Jarjit Singh ( Pegawai Penyiasat Jenayah IPD Johor Bahru Selatan ) ditalian 016-3355719 atau Hotline IPD Johor Bahru Selatan 07-2218999 atau Hotline Rakan Cop Polis Johor 07-2212999 / SMS - POLISJOH ke 32728 atau mana-mana balai polis yang berhampiran.

Butir-butir orang hilang adalah seperti berikut :

1. NAMA : MOHAMAD IZZAT IZZUDIN BIN HUSSIN
2. JANTINA : LELAKI
3. UMUR : 16 TAHUN
4. BANGSA : MELAYU






Kenali Kediaman Villa Nabila


Pada tahun 60-70an terdapat satu keluarga yang kaya yang hidup dengan bahagia kat villa ni. Ditakdirkan si ibu dan ayah mengalami kemalangan sehingga meragut nyawa pasangan suami isteri itu, lalu tinggallah anak perempuan diorang yang bernama Nabila bersama orang gajinya. Nabila bakal mewarisi segala harta ibu bapanya tapi oleh ketamakan harta orang gaji yang menjaga Nabila. Nabila telah dibunuh dengan kejam oleh orang gajinya lalu mayatnya disimen di satu kawasan rumah tersebut.
Villa tersebut dibiarkan tanpa penghuni sejak tahun 1970 an lagi sehinggalah sekarang.
- See more at: http://shakiddo.com/villa-nabila-vs-highland-towel/#sthash.U3POqAAp.mPow9Pgq.dpuf
Pada tahun 60-70an terdapat satu keluarga yang kaya yang hidup dengan bahagia kat villa ni. Ditakdirkan si ibu dan ayah mengalami kemalangan sehingga meragut nyawa pasangan suami isteri itu, lalu tinggallah anak perempuan diorang yang bernama Nabila bersama orang gajinya. Nabila bakal mewarisi segala harta ibu bapanya tapi oleh ketamakan harta orang gaji yang menjaga Nabila. Nabila telah dibunuh dengan kejam oleh orang gajinya lalu mayatnya disimen di satu kawasan rumah tersebut.
Villa tersebut dibiarkan tanpa penghuni sejak tahun 1970 an lagi sehinggalah sekarang.
- See more at: http://shakiddo.com/villa-nabila-vs-highland-towel/#sthash.U3POqAAp.mPow9Pgq.dpuf
Pada tahun 60-70an terdapat satu keluarga yang kaya yang hidup dengan bahagia kat villa ni. Ditakdirkan si ibu dan ayah mengalami kemalangan sehingga meragut nyawa pasangan suami isteri itu, lalu tinggallah anak perempuan diorang yang bernama Nabila bersama orang gajinya. Nabila bakal mewarisi segala harta ibu bapanya tapi oleh ketamakan harta orang gaji yang menjaga Nabila. Nabila telah dibunuh dengan kejam oleh orang gajinya lalu mayatnya disimen di satu kawasan rumah tersebut.
Villa tersebut dibiarkan tanpa penghuni sejak tahun 1970 an lagi sehinggalah sekarang.
Dan kalau nak tengok Video Villa Nabila, boleh tengok yang kat bawah ni.
- See more at: http://shakiddo.com/villa-nabila-vs-highland-towel/#sthash.U3POqAAp.mPow9Pgq.dpuf
Pada tahun 60-70an terdapat satu keluarga yang kaya yang hidup dengan bahagia kat villa ni. Ditakdirkan si ibu dan ayah mengalami kemalangan sehingga meragut nyawa pasangan suami isteri itu, lalu tinggallah anak perempuan diorang yang bernama Nabila bersama orang gajinya. Nabila bakal mewarisi segala harta ibu bapanya tapi oleh ketamakan harta orang gaji yang menjaga Nabila. Nabila telah dibunuh dengan kejam oleh orang gajinya lalu mayatnya disimen di satu kawasan rumah tersebut.

Villa tersebut dibiarkan tanpa penghuni sejak tahun 1970 an lagi sehinggalah sekarang.

Misteri Villa Nabila


Setakat ini pelbagai kisah tentang Villa Nabila tersebar di media sosial.Ada yang kata masuk 30 orang dan hanya 7 orang yang dapat keluar dari Villa itu.Seperti maklumat di atas,Polis sedang mencari 1 orang yang hilang.Apa pun biar pihak berwajib yang melakukan siasatan selanjutnya.

Sumber : Rakan Di Johor


Update :

Johor Bahru: Seorang pelajar tingkatan empat yang dilaporkan hilang selepas mengunjungi banglo mistik, Villa Nabila pada Sabtu lalu sudah ditemui awal pagi tadi.
Mohamad Izzat Izzudin Hussin, 16, ditemui di Bandar Dato' Onn di Tebrau pada jam 2 pagi tadi dan dalam keadaan selamat.
- See more at: http://mobile.hmetro.com.my/articles/RemajahilangdiVillaNabiladitemuiawalpagitadi/Article/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hm%2FMutakhir+%28Harian+Metro%3A+Mutakhir%29&utm_content=FaceBook#sthash.hxbGBiiM.dpuf
Johor Bahru: Seorang pelajar tingkatan empat yang dilaporkan hilang selepas mengunjungi banglo mistik, Villa Nabila pada Sabtu lalu sudah ditemui awal pagi tadi.
Mohamad Izzat Izzudin Hussin, 16, ditemui di Bandar Dato' Onn di Tebrau pada jam 2 pagi tadi dan dalam keadaan selamat.
- See more at: http://mobile.hmetro.com.my/articles/RemajahilangdiVillaNabiladitemuiawalpagitadi/Article/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hm%2FMutakhir+%28Harian+Metro%3A+Mutakhir%29&utm_content=FaceBook#sthash.hxbGBiiM.dpuf
Johor Bahru: Seorang pelajar tingkatan empat yang dilaporkan hilang selepas mengunjungi banglo mistik, Villa Nabila pada Sabtu lalu sudah ditemui awal pagi tadi.
Mohamad Izzat Izzudin Hussin, 16, ditemui di Bandar Dato' Onn di Tebrau pada jam 2 pagi tadi dan dalam keadaan selamat.
- See more at: http://mobile.hmetro.com.my/articles/RemajahilangdiVillaNabiladitemuiawalpagitadi/Article/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hm%2FMutakhir+%28Harian+Metro%3A+Mutakhir%29&utm_content=FaceBook#sthash.hxbGBiiM.dpuf
Johor Bahru: Seorang pelajar tingkatan empat yang dilaporkan hilang selepas mengunjungi banglo mistik, Villa Nabila pada Sabtu lalu sudah ditemui awal pagi tadi.
Mohamad Izzat Izzudin Hussin, 16, ditemui di Bandar Dato' Onn di Tebrau pada jam 2 pagi tadi dan dalam keadaan selamat.
- See more at: http://mobile.hmetro.com.my/articles/RemajahilangdiVillaNabiladitemuiawalpagitadi/Article/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hm%2FMutakhir+%28Harian+Metro%3A+Mutakhir%29&utm_content=FaceBook#sthash.hxbGBiiM.dpuf
Johor Bahru: Seorang pelajar tingkatan empat yang dilaporkan hilang selepas mengunjungi banglo mistik, Villa Nabila pada Sabtu lalu sudah ditemui awal pagi tadi.

Mohamad Izzat Izzudin Hussin, 16, ditemui di Bandar Dato' Onn di Tebrau pada jam 2 pagi tadi dan dalam keadaan selamat.



Pada tahun 60-70an terdapat satu keluarga yang kaya yang hidup dengan bahagia kat villa ni. Ditakdirkan si ibu dan ayah mengalami kemalangan sehingga meragut nyawa pasangan suami isteri itu, lalu tinggallah anak perempuan diorang yang bernama Nabila bersama orang gajinya. Nabila bakal mewarisi segala harta ibu bapanya tapi oleh ketamakan harta orang gaji yang menjaga Nabila. Nabila telah dibunuh dengan kejam oleh orang gajinya lalu mayatnya disimen di satu kawasan rumah tersebut.
Villa tersebut dibiarkan tanpa penghuni sejak tahun 1970 an lagi sehinggalah sekarang.
- See more at: http://shakiddo.com/villa-nabila-vs-highland-towel/#sthash.U3POqAAp.mPow9Pgq.dpuf

November 18, 2013

Sunyi Tanpa Faizal Bin Ismail Di Hot FM AM Krew

Hari ini terasa sunyi tanpa Faizal Bin Ismail di Hot FM AM Krew.Tidak sebelum ini pagi-pagi dengar juga celoteh Faizal Bin Ismail di AM Krew.Setelah 8 tahun terasa janggal bila suara ' itu ' tidak kedengaran.
Paling terkesan dengan Panggilan Hangit.

Hangat lagikah Hot FM ?


Jom layan Luahan Hati rakan sekerja FBI di hari terakhir FBI ke udara di Hot FM AM Krew

Hari terakhir FBI di AM Krew

September 3, 2013

Harga RON95 Dan Diesel Naik Tapi Pam Minyak Yang Rosak

Di Facebook dan Twitter kecoh petang semalam kerana harga minyak Ron95 naik.Ada yang kata khabar angin tidak kurang juga yang mengiakannya.Akhirnya desas desus berita jam 8 malam mengesahkan harga RON95 dan Diesel naik 20sen tengah malam 3 September 2013. 

"  PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan harga minyak RON95 dan diesel naik 20 sen berkuatkuasa tengah malam ini. Berdasarkan kenaikan itu, harga bagi RON95 ialah RM2.10 manakala harga diesel ialah RM2. Ini adalah salah satu langkah rasionalisasi subsidi oleh kerajaan, kata beliau dalam sidang akhbar di sini hari ini. Pada masa ini kerajaan menanggung subsidi sebanyak 83 sen seliter bagi RON95 dan RM1 seliter bagi diesel, kata Najib yang juga Menteri Kewangan. Jumlah bahan api yang diperuntukkan oleh kerajaan bagi tahun ini ialah RM24.8 bilion. Pengurangan subsidi sebanyak 20 sen ini bermakna kerajaan masih memberi subsidi sebanyak 63 sen seliter bagi RON95 dan 80 sen seliter untuk diesel."

Di Malaysia kalau bab harga minyak naik rakyat Malaysia memang sangat sensetif.Nak menyesal pun harga tetap naik.Kebetulan memang malam itu aku nak keluar jadi isi minyak jugalah.Isi minyak di Shell Plus Sg Besi,memang beratur panjanglah masa ini.Yang aku angin tu biar gambar di bawah berbicara.

March 1, 2013

Video Terkini Situasi di Lahad Datu



 Semoga semuanya selamat.Amin.




Anggota polis di pos kawalan utama membawa dua anggota polis yang terkorban di kampung Tanduo di sini, hari ini.Dua komando polis telah terbunuh setelah terkena serangan mortar di Kampung Tanduo yang menjadi kubu kumpulan pencerobohan bersenjata dari Filipina ketika sedang berkawal satu daripada pos di sekitar kampung itu.-Bernama-






Al-Fatihah buat Insp. Zulkifli..Terkorban di Lahad Datu dalam misi mepertahankan negara..Semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman..Sedih melihat anak-anak beliau yg masih kecil..mari kita sama-sama sedekahkan Fatihah buat pejuang kita yg telah terkorban & mendoakan keamanan dan kejayaan buat para pejuang negara di Lahad Datu..Amin.. Al-Fatihah


February 28, 2013

Jambatan Dekat Lebuhraya Putrajaya/Cyberjaya Runtuh

Terkejut juga baca status rakan-rakan di Facebook, Jambatan dekat Tol Putrajaya/Cyberjaya runtuh.Biar betik.Ada juga jalan ini apabila nak pergi ke Putrajaya.Memang ada ternampak ada pembinaan di situ.
Ala  jambatan berdekatan Putrajaya Link berhampiran Selangor Science Park 2.



Kejadian ini baru sebentar tadi berlaku, setahu tiada kemalangan jiwa berlaku akibat runtuhan jambatan ini.Semoga tiada kemalangan jiwa yang berlaku.

March 29, 2012

RM25 Untuk Tarian Tiang

Gambar dari Kosmo


Itu harga yang perlu dibayar oleh Faiqah Azizan, 24, Nurul Huda Abdul Rahman, 23, dan Nooranishah Mohamad Isa, 19 untuk berkelakuan kurang sopan dengan melakukan aksi tarian tiang di sebuah pusat hiburan di Nilai

October 2, 2011

Bugatti Veyron paling cool



Salam,

Lama betul aku tak update blog nie makin bersawang rasanya.Biasa le bila letih malas nak buat entry plak padahal keinginan nak update blog tinggi.Siapa setuju dengan saya yang kereta Bugatti Veyron paling Cool.Seksi tak kereta Bugatti Veyron GrandSport atas tu..Cool kan...
Bugatti Veyron adalah antara kereta yang paling eksklusif dan mahal di dunia.


October 6, 2010

Aksi Tak Senonoh Budak Tadika | 18SXX

Salam,

Oh dunia oh dunia  !!! Sekarang nie negara makin maju tapi masyarakat mundur ke belakang..
Pelbagai gejala2 yang kadang kala tak terpikir oleh akal boleh berlaku..
Macam manalah orang dulu2 mendidik anak2 diorang sampai semua anaknya berjaya.

Kalau terjadi begini nak salahkan sapa nie..ibubapa diorang or cikgu2nya.

ada ciri2 nak masuk sekolah harapan ni...(kalu pompuan laa)
budak itu bijak sebenarnya, tp saje buat mcm tu kot

 
Mungkin sbb mak bapak diorang belikan dia mainan helikopter ni kot. 


September 30, 2010

Waja Lancer 2010 | Cikgu Shida - Waka-Waka

Salam,

Seperti ramai yang sudah ketahui Proton akan mengeluarkan Protan Lancer yang mengantikan model Waja di pasaran.Maksudnya model Waja tidak akan keluar lagi dan diganti dengan Lancer.Aku tertarik dengan design Proton Lancer 2010 nie.Biar le apa orang nak kata Proton tiru Mitsubishi ke dah memang Proton berkerjasama dengan Mitsubishi kan.Itu lebih baik daripada Proton Wira yang ditukar menjadi Lancer.Kancil menjadi Mira.Tak payah le susah2 nak ubahsuai kereta macam tu sebab jurutera2 kereta sudah membuat yang terbaik dari segi keselamatan dan keadaan kereta yang dikeluarkan..


Sumber : funtasticko & Saluran07



June 29, 2010

Menarik UiTM tawar peluang kepada pekerja tak mampu

 
 

Salam,

Aku tertarik dengan terharu juga sebab aku ada terbaca yang UiTM akan memberi peluang kepada pekerja yang tak mampu untuk menyambung pengajian diorang..so sekarang nie rakyat Malaysia takde alasan le untuk tidak menambah ilmu walaupun tidak berkemampaun..antara nak dan tak nak sahaja..menarik


 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.