Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

Showing posts with label parenting. Show all posts
Showing posts with label parenting. Show all posts

October 5, 2017

Dashing Anytime EDT Serlah Aura Lelaki Sejati

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Selain tampil kemas dan segak, lelaki sejati juga mementingkan penampilan diri yang wangi dan kemas.Oleh itu, masalah bau badan boleh menjejaskan personaliti serta penerimaan masyarakat di sekeliling.Dashing Anytime EDT adalah jawapan untuk menyerlahkan Aura Lelaki Maskulin dan sejati.Sebab itulah ramai lelaki yang menggunakan pewangi, akan memakai pewangi berulang kali dalam sehari.  



DASHING Anytime EDT


Dashing jenama yang tak perlu diperkenalkan lagi bagi golongan Lelaki.DASHING, jenama produk penjagaan diri lelaki yang juga merupakan peneraju pasaran dalam bidang wangian lelaki di Malaysia telah menghasilkan Anytime EDT. DASHING Anytime EDT yang terbaru ini merupakan wangian bersaiz kecil, senang digunakan serta mudah di bawa ke mana sahaja. Bentuknya direka khas untuk poket anda seperti kad kredit yang tersisip kemas, sesuai untuk lelaki yang aktif ke mana sahaja. 

 



Rekaan pek DASHING Anytime EDT yang penuh gaya sesuai dengan trend masa kini hadir dalam empat variasi unik – Cool, Active, Hattrick and Ultimate Kick.

1.      Cool
   Haruman maskulin ini merupakan tarikan identity dan daya penarik anda. Haruman menyegarkan ini didahului dengan gabungan menawan. Bergamot dan Galbanum dilapisi dengan wangi Amber dan Kasturi sebagai nota asas. Wangian ini direka khas untuk mencipta sisi maskulin yang “cool” secara semula jadi dari dalam dirimu.


2.      Active
    Khas untuk si jejaka lasak yang amat menggemari kehidupan aktif. Tampil yakin dan bergerak aktif dengan wangian maskulin ini. Didahului dengan semarak haruman Fougére yang digabungkan dengan nota Citrus, Lavender dan Amber. Aroma ini pastinya membangkitkan sisi aktif anda.



3.      Ultimate Kick
    Wangian dicipta untuk jaguh, menyerlahkan personaliti dan gaya sebenar jejaka dalam           urusan seharian lelaki moden . Ultimate Kick berkonsep ala musim panas yang aktif,                menampilkan rumusan dari percikan citrus lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran buah      pelaga, vanilla dan suntikan haruman kayuan serta rempah.


4.      Hattrick
    Jaringan kemenangan bagi jejaka Dashing. Wangian Hattrick menyemarakkan

    semangat dan mendorong individu untuk menang. Gabungan unik kesegaran epal

    sitrus diadunkan bersama aroma bunga dan calitan amber.


Bagi peminat Dashing, Dashing Anytime EDT dijual pada harga RM7.00 dan kuantiti 18 ml boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh Malaysia. Pendapat aku Dashing memenuhi keperluan jejaka pada zaman moden ini kerana pewangi ini boleh dibawa ke mana-mana saja.Macam aku yang setiap minggu jogging dan bekerja di tempat panas ini satu benda yang aku takkan tinggal macam saiz wallet kan.

************
Tentang WIPRO UNZA

Sejak tahun 1980 WIPRO UNZA telah Berjaya membina portfolio yang luas sebagai jenama penjagaan diri dan produk isi rumah di pasaran Asia. Beribu pejabat di Singapura, WIPRO UNZA telah mengeluar dan memasarkan jenama ke seluruh 50 wilayah di dalam Asia Tenggara, China dan kawasan lain  

Antara jenama terkemuka keluaran WIPRO UNZA adalah ENCHANTEUR, SAFI EVERSOFT, DASHING, CARRIE, ROMANO dan AIKEN.
Kebanyakan produk WIPRO UNZA kini berdiri teguh sebagai peneraju pasaran disebabkan jenama yang terhasil direka khusus dan dicipta untuk pengguna Asia.



September 21, 2016

Gentlemen's Tonic Barbershop & Spa Ekslusif Kini Dibuka Di Publika Solaris

Kedai dandanan Lelaki terba Gentlemen’s Tonic Barbershop & Spa  untuk lelaki maskulin kini dibuka di Publika, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur.Pertama kali datang ke Publika 3 kali juga aku tawaf.kalau yang biasa dengan kawasan sini memang senang nak cari Gentlemen’s Tonic Barbershop & Spa ini.

Balik kerja terus ke Publika sesuai sangatlah dengan rambut serabut dan muka berminyak.Ingat kaum wanita saja ke mementingkan kecantikkan dan penampilan diri....Para isteri atau girlfriend jangan risau di sini semua lelaki.Di Gentlemen’s Tonic Barbershop & Spa bukan sahaja perkhidmatan potong rambut yang disediakan malah terdapat perkhidmatan seperti grooming, dan spa yang disediakan khas untuk lelaki.Di sini dengan motto “self-confidence for gentlemen”.

Nampak kedai dandanan Lelaki ini jangan segan-segan nak masuk.

Masuk saja kedai telah disambut oleh En.FIQRI HYLMANSHAH, Managing Director Gentlemen's Tonic.Isi borang sebagai rekod seterusnya En.Fiqri memanggil pekerja untuk servis Pakej " The Shackleton " Haircut & Finish and a Traditional Wet Shave.Fuhh....sangat teruja berdandan di kedai bertaraf Antarabangsa.Kenapa Antarabangsa ?.Kedai ini merupakan rangkaian Pertama di Asia Tenggara selepas London, Abu Dhabi, Dubai, Hong Kong, Mexico dan New Delhi.

Selain daripada perkhidmatan potong rambut, Spa, Men Grooming anda juga boleh beli perfume, facial set, haircare dan banyak lagi produk untuk lelaki.Anda tak perlu risau kerana pekerja di sini expert dan mutu kerja kemas dan bersih.Bak kata servis tip top dan personel touch.

Untuk makluman semua produk di sini bebas dari bahan berbahaya seperti bahan kimia, sumber dari haiwan, bahan sintetik dan sebagainya.Tak perlu risau dan was-was.

Sekarang gaya sikat rambut pun dah lain.Penampilan diri kena jaga walaupun dan kahwinkan.



Sebelum potong serabut betul rasanya.




Ini Muhamad Dari Syria tukang dandan aku.



Sebelum gunting rambut cuci dulu kasi bersih



Time untuk bercukur



Sempat lagi minta handphone nak tangkap gambar



Tadaa...siap..macam Muhamad plak yg selfie lebih


Semuanya cuci potong cuci dan cukur pakej berharga RM190.
Senarai harga di atas.


Bersama Managing Director, En Fiqri



Terima Kasih banyak-banyak En.Fiqri.Boleh bekerjasama lagi


Ruang perkhidmatan gunting dan cukur




Gentlemen's Tonic Solaris Dutamas
 D5-G3-03 Publika, 
Solaris Dutamas, 
No 1, Jalan Dutamas 1, 
Kuala Lumpur 


Tel: +603 6412 8660 
( 10 pagi - 9 malam)

Web :

Facebook :

Instagram :

































June 17, 2015

Persediaan 29 Hari di Bulan Ramadhan 1436H










Mengikut perkiraan puasa 18 Jun 2015 dan Hari Raya akan jatuh pada 17 Julai 2015.Ini bermakna kita akan berpuasa selama 29 hari.Sebelum memasuki bulan Ramadhan jom kita niat di Bulan Ramadhan dahulu pada malam ini.

November 12, 2013

Pertama Kali Ke KL Festival City

Hai,

Hari ini pertama kali ke KL Festival City di Setapak.Pertama kali juga update blog guna ipad macam dah live blogging plak.

Tingkat 1 KL Festival City
          
Dah 6 bulan anak dara ni
   
Tadi pergi cucuk Damia di Klinik berdekatan terus pergi Mali Corner untuk terjah makan Nasi Lemak Ayam dan Char Kiew Tiew.Lepas itu terus ke KL Festival City.

Apa lagi yang menarik di sini ye ??


October 29, 2013

Tip Memberi Bayi Makan Solid Food

Rasa kasihan apabila aku makan Damia asyik tengok macam nak terkam aku sahaja.Kadang makan sorok-sorok sebab tak mahu Damia nampak.Tapi sekarang usia Damia menghampiri 6 bulan dan Damia dah bersedia untuk makan ' Solid Food '.

Sebab nak ' test market ' punya pasal bagi Damia makan kurma dan ais krim batang sikit.haha.Laju saja dia makan.Sejak lahir sehingga enam bulan ibu digalakkan memberi minum susu badan,selepas enam bulan susu badan sahaja tidak akan memberi bayi nutrien yang mencukupi terutama zat besi oleh itu makanan pejal lain diperlukan.


Ramai ibu yang silap hanya memberi makanan pejal berbentuk buah-buahan sahaja.Bagus juga apabila kami kenal sister Nurse di KPJ Kajang.Dalam whatsapp sahaja dia beri tip-tip untuk memberi makanan pejal kepada Damia.

Kami dah cuba tiga resepi dari sister Ju setakat ini ubi madu + nasi ( di blend ) menjadi kesukaan Damia.Lobak Merah + Nasi ( di blend ) dan Sayur Bayam + Nasi ( di blend ) ikut mood kadang Damia suka kadang tak suka.


Mula-mula bagi sikit demi sedikit tengok di luahkan atau tak kalau dia suka beri lagi sekali sehingga habis.Tapi awas jangan paksa bayi korang nanti di tak suka langsung.Lepas itu bagi air suam sikit.Damia sekarang suka buat bubble kat mulut dia.Tah apa-apa.


Senang sahaja kalau nak tahu bayi dah sedia untuk makanan pejal.Dengan syarat tunggu sehingga 6 bulan untuk memperkenalkan makanan pejal takut risiko buruk yang tidak dijangka terhadap makanan sebelum 6 bulan.

Boleh cuba lihat kepada panduan ini :

1) Kalau kita tengah makan, dengan khusyuknya bayi kita akan renung tajam gile.
2) Mempunyai berat badan 2 kali ganda dari waktu dilahirkan.
3) Memasukkan jari ke dalam mulut kadang lebih dari satu jari.Macam lahap sangat.
4) Apabila diacah dengan sudu atau tangan dia akan membuka mulut ( nganga )
5) Kebolehan mengerakkan lidah atas dan bawah.Yang ini memang Damia otai siap gulung lidah lagi.Aku pun tak boleh buat.
6) Bayi mencuba mencapai sudu, pinggan dan mangkuk

Apa itu " Baby Weaning " ?

Weaning itu sendiri membawa maksud perubahan daripada minuman susu ibu atau susu formula sahaja kepada pemakanan makanan solid yang bertekstur halus.

Boleh cuba juga resepi ini ( iluvsuperstore ) :

Rebus/stim buah/sayur. Kalau rebus, kena rebus satu2 buah/sayur... gunakan sikit je air dan api kecik ye. Kalau stim, boleh stim sekali 2/3 jenis2 sayur/buah...
  • Sayur yg baby leh makan:
    • Bayam Hijau@Merah
    • Brocoli
    • Kentang
    • Carrot
    • Pumpkin
    • Avocado
    • Cauliflower
    • Appricot ( blend dgn belender kering dulu)
    • Cranberry
  • Buah yang baby leh makan (jangan lupa buang kulit dulu) :
    • Pear
    • Apple Merah
    • Pisang
    • Strawberry
    • Blueberry
  • Ikan yang boleh di makan  
    • ikan salmon (mmg banyak khasiat)
    • ikan yu
    • ikan kurau
    • ikan ketul (yang guna untuk buat fish n chips)

September 13, 2013

Damia Tak Sakit Apabila Bersunat

Semalam genap usia Damia 4 bulan dan bawa Damia pergi khatan ( bersunat ) dan cucuk di Klinik Famili Dr.Wan Kamariah.Ingat lelaki sahaja bersunat ? Serius dalam kepala otak ingat hanya lelaki sahaja bersunat dan perempuan bersunat masa lahir hari itu.

Aku pun tak perasan bila masa Dr tu sunat Damia,tengok dah siap Dr tu kata.Aku tengok Damia tak menangis pun.Tak sakit ke Damia apabila sunat ? Aku pun berfikir.Tapi bagus jugak senang sikit kerja tak perlu memujuk Damia.Aku tahu Damia seorang anak yang kuat merujuk kepada maksud Izz ( kekuatan ).

September 1, 2013

Detik Paling Mengembirakan Damia Dah Mula Meniarap

Detik paling mengembirakan kami adalah dapat melihat perkembangan Damia di depan mata kami.Terdetik dalam hati kami betapa sukarnya ibu bapa kita menjaga kita dari mula lahir hingga dewasa.Hargailah ibu bapa korang.

Detik paling mengembirakan kami apabila Damia mula meniarap.Kami dapat perhatikan kesungguhan Damia untuk cuba memusingkan badannya walaupun agak sukar.Dari jauh kami beri sokongan moral agar Damia ' never give up '.




July 29, 2013

Damia Dah Mula Hisap Jari

Damia dah semakin membesar dan bertambah beratnya.Nak dukung pun dah terasa beratnya.Lenguh jugalah12 Ogos 2013 genaplah Damia 3 bulan.Pergi check up di Klinik hari itu, Alhamdulilah Doktor beritahu tumbesarannya ikut carta yang ditunjukkan.

Sekarang kami perasan yang Damia dah mula menghisap jari kirinya.Adakah ini normal ?

December 3, 2012

Akhirnya Jumpa Juga Pa & Ma

Sebelum ini pernah dengar Majalah Pa & Ma tapi buat tak tahu sahaja.Semalam habiskan hari dengan pergi menziarah sanak saudara dan juga kawan lama yang baru dapat baby.Dalam sesi perbualan dengan kawan lama aku diberitahu dari sekarang kau dah boleh mula baca Majalah Pa & Ma.Banyak info berguna untuk bakal ibu dan bapa.



Aku diberitahu minggu lepas ada diadakan 4th Maternity And Children Expo di Mid Valley.Terlepas le pulak tidak bolehlah juga beli apa yang patut.

March 13, 2012

Sepetang di Taman Botani Putrajaya



As Salam,

PENAT !! apa yang sy boleh katakan sungguh letih dan penat apabila anda berbasikal setelah bertahun2 tidak mengayuh basikal.Kali terakhir berbasikal masa bersekolah lepas tu naik motorsikal saja hanya pulas minyak jer.

Hari Ahad lepas sy & My Wife berbasikal di Taman Botani Putrajaya setelah tertarik dengan gambar kawan yang berbasikal di Taman Botani.Mula2 tu rasa janggal juga le sebab tak pernah pergi di situ tapi

 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.