Lazada Malaysia
Langgan!

Ini bukan spam.

Showing posts with label peraduan. Show all posts
Showing posts with label peraduan. Show all posts

March 18, 2014

Saat Indah Aku Dan Keretaku

Sudah pasti dikalangan pembaca blog ini mempunyai kenangan saat indah bersama kereta kesayangankan.Sama juga seperti aku mempunyai saat indah bersama keretaku.Kebanyakkan dari kita pasti bila mula bekerja mesti nak beli kereta bukan fikir nak beli rumah dulu ataupun kahwin dulu ke.

Lepas Diploma aku kerja lebih kurang hampir 1 tahun di Seberang Jaya, Kereta pertama aku beli tak silap pada tahun 2008 kereta second hand Proton Saga Aeroback bernombor pendaftaran BDN5874.Usia kereta ini hampir 20 tahun tapi enjin semua dalam keadaan baik.Cat kereta ini masih baru.Berkilat lagi.

Owner sebelum ini kerja Tentera mungkin tak selalu guna kerata kot.Nak beli kereta baru tak mampu, bulan-bulan mahal jadi ambil kereta second hand dan bayar cash.Tak payah pening kepala.



Al kisahnya aku beli kereta ini ditemani rakan baik aku.Beli di kedai kereta terpakai.Sebelum beli mestilah kena test drive dulu kan.Aku dan rakan pun ' lenjan ' lah kereta ini, buat drift, main selekoh dan pecut laju.Hampir terbabas sebab masih kekokan.

Aku dan rakan baru terpikir kan aku nak beli kereta ini kenapa aku macam nak merosakkan kereta ini.Buat kereta ini macam kereta sewa pula.Akhirnya ambil juga kereta ini sebab aku check enjin dia superb lagi.Bawa laju pun tak bergoyang stering.Bukan senang nak cari kereta macam ini getus hatiku.







Potongan Sehingga 15% Insuran Oleh RichPlan4u.com

Beli kereta di Malaysia ini mesti kena beli sekali insuran, kalau korang nak renew insuran kereta dan cukai jalan korang boleh guna servis dari RichPlan4u.com .Sekarang mereka tengah kempen ' Smart Driver Sweet Discount 2014 ' dari 1st - 31st march 2014.Kempen oleh Rich Plan Management & Consultancy.



Untuk makluman, RichPlan4u.com adalah syarikat yang menawarkan servis pembaharuan insuran kereta dan cukai jalan.Mereka menawarkan potongan harga sehingga 15% ke atas NCD sedia ada melalui kempen di atas.Semua pemilik kenderaan ditawarkan diskaun ini.Korang bolehlah terjah laman web RichPlan4u untuk maklumat lanjut dan isi BORANG untuk tempahan awal.

iPad Mini come to papa !!!

August 10, 2013

Easy Win Snap, Post & Win Contest Dari P1

-->> Sticky Post <<--

Packet One Networks ( Malaysia ) Sdn Bhd atau lebih dikenali sebagai P1, pembekal perkhidmatan 4G yang pertama dan terkemuka di Malaysia telah melancarkan peraduan Snap , Post & Win Contest.Hadiah yang ditawarkan adalah 20 Ipad Mini untuk dimenangi dan Promosi Kuota Extra.2 pemenang untuk setiap minggu selama 10 minggu.

Snap, Post & Win Contest - Easy Win


Klik untuk maklumat lanjut

July 13, 2013

Buat Duit Di Konvensyen Usahawan Muslim - Bisnes Sebagai Fardhu Kifayah

Konvensyen Usahawan Muslim adalah majlis yang julung kali dianjurkan oleh WangCyber dan MentorNiaga.com dengan kerjasama PEYATIMAS.Kalau sebut usahawan Muslim apa yang dipahamkan usahawan yang mengusahakan produk-produk untuk kegunaan Orang Islam Khususnya.Keusahawanan merupakan satu aktiviti yang mulia dan dianggap sebagai Jihad Fisabilillah.

Memang molek sangatlah Tema Konvensyen Usahawan Muslim - Bisnes Sebagai Fardhu Kifayah



September 29, 2010

Peraduan dari OhPemandu.com







Salam,

Rakan blogger kita masih tercari-cari tagline untuk OhPemandu.com aku dengan baiknya ingin membantu padahal nak ganjaran kan..ala biasa le kan tipu le kalau orang tak mau duit kan..mana le tahu rezeki aku 'tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu'.

Untuk keterangan lebih lanjut tentang tagline nie korang boleh le masuk website OhPemandu.com

Aku suka masuk website nie sebab gambar-gambar yang diupload memang menarik untuk digelak..haha..
Kadang-kadang macam di luar kotak pemikiran aku je gambar di OhPemandu.com nie..
Tapi pada pemandu yang degil tu jalan bukan tempat lumba haram yer..

Di sini buah fikiran aku tentang tagline nya :

  • Gile tak hinggat..
  • Pandu seperti orang gila.
  • Awas!! di sini tempat maut..


Harap-harap rezeki bulan Syawal nie bertuah le dapat menang peraduan nie..
Kalau korang nak join sempat lagi sebab tarikh tutup dia 30 September 2010..esok lusa je pun..

Jika hendak join sila klik pautan ini 
http://ohpemandu.com/2010/07/peraduan-mencari-tagline-untuk-ohpemandu/

March 20, 2010

I’m Going to the Gatsby Deodorant Street Fair

Salam haluu..pon2...


I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair jika ditaip dalam google translate maksudnya
'Aku pergi ke Gatsby Deodorant Street Fair'.Apa lagi maksunya aku kena pergi le kalau tak sibuk time tu.
.Tapi di mana ?? berapa hari bulan ?? masanya ??
peraduan apa ?? apa yang menarik ??


Gatsby Deodorant akan menganjurkan pesta jalanan. Berikut antara maklumat berkaitan;

>>> Berlangsung pada 17 April 2010, bermula pada jam 10 pagi hingga 5 petang di ruang legar, Ground Floor Berjaya Timesquare, Kuala Lumpur.

>>> Pelbagai jenis permainan menarik dianjurkan antaranya; semudah membaling getah hinggalah ke aksi-aksi yang melucukan dan menggeli hati seperti bergusti sumo dalam beg udara oleh para peserta. Peserta permainan ini akan memenangi mata dan anda boleh menebus mata ganjaran yang terkumpul dengan barangan menarik dari Gatsby!!

>>> Antara hadiah-hadiah yang bakal dimenangi melalui cabutan bertuah adalah barangan elektronik, komputer,telefon bimbit dan baucar tunai berjumlah lebih dari RM 15,000!

Selain itu, untuk memenangi dua keping tiket jemputan ke Gatsby Deodorant Street Fair, anda boleh mencuba nasib untuk bermain 5 jenis permainan menarik di laman web www.gatsby.com.my/streetfair .

p/s : aku siap highlight lagi persoalan korang.jangan risau aku dah jawab pun.

March 19, 2010

My Favourite Surfing Spot


Salam everyone...

haha jangan main-main tengok wiggy kat atas tu gempak tak?? sempoi tak?? smart tak??
peh dengan colour hitam memang smart siot...
Dalam sibuk-sibuk mencari bahan untuk assignment di internet aku seperti biasa akan check berapa duit aku di nuffnang..belek-belek tengok ada terjumpa plak Nuffnang Instant Cash blogging.Terus terfikir ingin menulis sesuatu di entry bertajuk My Favourite Surfing Spot...menambah kerja yang sedia banyak.haha



Ha ini le tempat aku selalu surf internet sambil mencari bahan untuk kerja assignment aku..smart tak kalo tak smart diam2 je tau kita2 jer tau...huhu..melalut apa nie Faizal.Aku lebih prefer buat keja atas meja dan dalam keadaan tenang selalunya malam le sejuk sikit nak berjam2 pun..Bagi setengah diorang berjam2 bermain game tapi tidak bagi aku.Aku kalau tak buat apa suka tengok cerita apa yang ada di dalam laptop aku nie..

Bangun pagi jika tiada kelas first aku check facebook dan baca news dulu.Baca suma newpaper untuk tahu isu semasa pada ahari tu..sambil2 tu check Nuff le.So entry ni pun ditulis sebab untuk Project Alpha le.

Kalau tempat kat picture tempat aku surf internet tu bagi korang selesa tak..bagi aku cukup selesa tak payah ruang yang besar sekadar ada meja dengan kerusi.Tempat aku tu tak le berselerak sebab aku tak suka tempat yang serabut..Yang penting siap ada botol air lagi tu maklum le dengan keadaan cuaca panas sekarang nie..

Sebagai kesimpulannya,aku suka melayari internet di rumah sahaja tanpa bersusah payah di Cyber Cafe yang kadang kala sampai penuh orang dan sungguh bising.Dan juga kena mengeluarkan duit plak.huhu

pesanan penaja :

"Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported byP1 and MAS"



 

Copyright © 2013 Faizal Anuar ™ ! Lifestyle & Parenting Blogger.